Українці в Будапешті вийшли на акцію проти російської агресії

Українці в Будапешті вийшли на акцію проти російської агресії

Фото
Укрінформ
Перед будівлею парламенту в Будапешті у четвер українська громада організувала і провела мітинг Stop Russian Aggression. Таким чином, активісти висловили свій протест проти звинувачення Росії щодо України в контексті провокацій в Криму.

Про це повідомила прес-служба посольства України в Угорщині у Фейсбуці.

"Метою акції було привернути увагу угорської громадськості до необхідності об'єднання зусиль для протидії російській агресії і російській пропаганді, запобігання нової ескалації насильства в контексті останніх звинувачень російської сторони на адресу України у тероризмі в окупованому Криму...", - зазначили організатори заходу.

В акції взяли участь представники Державного самоврядування українців Угорщини на чолі з Головою самоврядування Юрієм Кравченком, речник української меншини у Державних Зборах Угорщини Ярослава Хортяні, співробітники Посольства України в Угорщині, діти з сімей учасників АТО, які перебувають на відпочинку, а також учасники благодійного велопробігу "Українці в Європі".

В рамках акції учасники виконали Гімн України.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії звинуватило Україну в організації терактів на території окупованого Криму, яку контролюють російські силовики і прикордонники.

Президент України Петро Порошенко відповів, що таким чином Москва намагається придумати привід для чергових військових погроз на адресу України.

11 серпня Порошенко у зв'язку з провокаційними діями Росії в окупованому Криму доручив привести у підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Автономною Республікою і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-