Музикант українського походження очолив журі престижного конкурсу скрипалів в Австралії

Музикант українського походження очолив журі престижного конкурсу скрипалів в Австралії

Укрінформ
Відомий скрипаль українського походження Олег Криса очолив суддівську комісію на престижному конкурсі молодих скрипалів Австралії, який сьогодні розпочався в Університеті Мельбурна (Австралія).

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у Мельбурнській консерваторії.

«Ми дуже раді мати у складі журі Олега Крису – переможця численних міжнародних фестивалів…. Завдяки йому цьогорічний конкурс буде особливим», – наголосив Курт Томпсон, доцент кафедри скрипки і керівник струнних інструментів Мельбурнської консерваторії.

Пан Томсон також відзначив, що рівень претендентів на отримання стипендії цього року є найвищим за час його перебування на посаді керівника консерваторії.

Кращі молоді скрипалі Австралії боротимуться за найбільшу в Австралії музичну стипендію Dorcas McClean Travelling Scholarship у розмірі $55 000.

Заснований у 1981 році, конкурс спрямований на підтримку музичної освіти видатних молодих (до 25 років) скрипалів, які проживали в Австралії впродовж двох або більше років.

Перший приз забезпечить переможцю можливість подальшого навчання за кордоном і можливість записуватися і виступати з симфонічним оркестром Мельбурна на час стипендіальної програми.

Довідково: Доркас МакКлін (1917-1981) – один з найобдарованіших скрипалів Австралії, почав свою музичну освіту у віці трьох років у Новому Південному Велсі. У віці дванадцяти років був проголошений критиками дитиною-віртуозом після виконання заключної частини з Концерту № 2 ре мінор Венявського в Сіднеї.

Незадовго до смерті МакКлін висловив бажання встановити стипендію для просування музичної освіти молодих австралійських скрипалів. Згідно із заповітом в Університеті Мельбурна започаткована стипендіальна програма Dorcas McClean Travelling Scholarship

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-