Студенти з 8 країн навчатимуться в школі україністики у Львові

Студенти з 8 країн навчатимуться в школі україністики у Львові

Фото
Укрінформ
18 липня в Національному університеті “Львівська політехніка" відбулося відкриття ІХ Міжнародної літньої школи української мови і культури "Крок до України". 

Про це Новинам діаспори повідомили у ВНЗ Львова.

"18 липня 2016 року у головному корпусі Національного університету “Львівська політехніка" відкрилася IX Міжнародна літня школа україністики "Крок до України", організована Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою", - йдеться у прес-релізі.

Зазначається у повідомленні, що цьогоріч студентами літньої школи МІОКу стали учасники з восьми країн, зокрема Польщі, Чехії, Хорватії, Болгарії, Росії та Молдови. Вперше долучилися громадяни Туреччини та Грузії.

Студенти школи пройшли тестування на рівень знання української мови та розпочали навчання. Попереду їх чекає насичена та цікава програма, в рамках якої учасники школи не лише пройдуть інтенсивний курс української мови та отримають відповідні сертифікати, але й реалізують та презентують власні проекти, відвідають сонячне Закарпаття, навчаться творити яворівські іграшки, пекти традиційні львівські пряники, співати колискові, відвідають унікальні мистецькі місця та музеї Львова, познайомляться з актуальним українським кіно та багато-багато іншого.

"Ми переконані, – зазначила директор МІОКу Ірина Ключковська, – що незабаром українська мова буде популярною в цілому світі. Вона і тепер є мовою міжнародного спілкування, адже українською розмовляють громадяни українського походження з майже 50 країн світу. Сьогодні нашим завданням є популяризація української мови в іншомовних середовищах з широким залученням іноземців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-