Україна просуватиме торгівлю за кордоном у співпраці з діаспорою - мінекономрозвитку

Україна просуватиме торгівлю за кордоном у співпраці з діаспорою - мінекономрозвитку

Укрінформ
При Міністерстві економічного розвитку і торгівлі буде створено інституцію, яка співпрацюватиме з українською діаспорою для просування торгівельних інтересів України за кордоном.

Про це заявила на полях ІІІ Форуму GlobalUkrainians у Києві заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, передає кореспондент Укрінформу.

"Це інституція - офіс "Розвитку експорту". В нас була проектна команда, яка складалася спочатку всього з двох людей, потім вона переросла в п’ять людей, і ми зараз сподіваємося, що ми до кінця року вийдемо на 15-20 людей. Тобто, у нас уже буде певна інституція, і ми її з проектної команди інституціоналізуємо в таку кадрову установу, щоб оформити в організацію", - сказала вона.

Вона висловила сподівання, що співпраця державної установи з діаспорою "матиме й надалі своє продовження".

Як приклад ефективної роботи української громади за кордоном Н.Микольська назвала канадсько-український бізнес форум, який відбувся у другій половині червня в Торонто. На її думку, успішне підписання угоди про ЗВТ між Україною та Канадою стало можливим саме завдяки роботі  українців, які працюють в Канаді.

Також заступник міністра зазначила, що ця інституція займатиметься новим напрямком, а саме промоцією України в торгівельній площині та промоцією українських експортерів.

"Тому ми прийняли рішення створити цей офіс. Туди набрати людей, які знають як об’єктивно це робити, і для того, щоб вони могли ефективно співпрацювати з нашими українцями за кордоном", - резюмувала Микольська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-