В Італії Docudays UA покаже фільми про Україну

В Італії Docudays UA покаже фільми про Україну

Укрінформ
Кінофестиваль Docudays UA з 12 по 30 липня в Мілані представить програму «Побачити Україну: Docudays UA подорожує світом», яка включає такі фільми, як: «Українські шерифи», «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Жива ватра», «Одинадцятий».

Про це пише Сultprostir.

«Італія - ​​вже третя країна після Франції і Греції, куди Docudays UA їде розповідати про Україну за допомогою документалістики. Цього разу до нас вперше приєднується один з найцікавіших і успішних вітчизняних документальних фільмів цього року - «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука. До Мілану стрічка поїде відразу по закінченню українського кінотеатрального прокату, і представить її там особисто продюсер Дар'я Аверченко», - розповіла координатор проекту «Побачити Україну: Docudays UA подорожує світом» Юлія Сердюкова.

Вона зазначила, що всі події програми - покази фільмів, виставка фотографій і дискусія - пройдуть у престижному культурному центрі під назвою «Будинок пам'яті», яким курирує мерія Мілана. 

Також Ю.Сердюкова додала, що до обговорень фільмів приєднаються італійські журналісти, які були на Майдані, а на дискусії «Куди прямуєш, Україно?» виступить один з провідних інтелектуалів країни - політичний філософ Михайло Мінаков, 

Значення показу в Італії програми, що представляє глядачам справжнє обличчя сучасної України, сьогодні набагато збільшилося - після того, як 16 червня на кінофестивалі в Таорміні відбулася світова прем'єра документальної стрічки «Україна в огні». До створення картини, яка відверто розповсюджує пропутінські погляди, причетний голлівудський режисер і продюсер Олівер Стоун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-