Діаспора Норвегії готує

Діаспора Норвегії готує "гарячий" прийом послу-антимайданівцю

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко призначив послом України в Норвегії одіозного дипломата часів екс-президента Віктора Януковича, Вячеслава Яцюка.

Про це пише Європейська правда.

Про новопризначеного посла України в Норвегії відомо, що в "останні роки правління Януковича… він був третьою людиною в міністерстві після Кожари та його "сірого кардинала" Руслана Демченка".

Саме підпис Яцюка стоїть на найбільш одіозніших директивах для посольств України.

Зокрема, йдеться про "рознарядки (послам) розповідати у своїх столицях очевидну неправду про "злочини Майдану". Не сприймаючи жодних компромісів".

Після Революції Гідності Яцюка змістили з посади директора департаменту і призначили "послом з особливих доручень без доручень".

"Це така форма дипломатичного заслання, коли людині натякають – час звільнятися", – йдеться у публікації.

Окрім того, в карʼєрному зростанні Яцюка прослідковується і "російський слід".

В середовищі дипломатів відомо, що "своєю кар’єрою Вячеслав Яцюк зобов’язаний особисто Анатолію Орлу, колишньому керівникові зовнішньополітичного напрямку в адміністрації Кучми. Орел не приховує зв’язку з Росією, та й зараз перебуває саме там".

"Думка дипломатів про цю особу (Яцюка) – однозначна. Це призначення – ганебне", – резюмує автор публікації.

Українська громада Норвегії вкрай негативно сприйняла таке призначення. Діаспора планує написати листа протесту, а також готують "гарячий прийом" для нового посла. Про це активно пишуть в групі "Українці Норвегії" у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-