Українка отримала престижну стипендію Пітера Тіля

Українка отримала престижну стипендію Пітера Тіля

Укрінформ
Підприємець з Херсона Івонна Думанян, яка зараз живе в США і вчиться в університеті Дюка, отримала престижну стипендію Пітера Тіля (The Thiel Fellowship) в розмірі $100 тис.

Про результати нового набору повідомляє AIN.UA з посиланням на Business Wire.

Українка Івонна Думанян зараз є співзасновником і CEO стартапа BioMetrix, який розробляє переносний розумний пристрій, що вміє передбачати можливість травми для спортсмена. Він виглядає як сенсор, що кріпиться до шкіри, оцінює рух атлета і визначає фактори ризику, про які повідомляє користувача. Івонна, займаючись спортом, зіткнулася з ризиками отримати травму щиколотки, що і надихнуло її на розробку пристрою під назвою SmartStrides. Ця ідея пізніше і розвинулася в стартап.

«Величезне спасибі The Thiel Fellowship за цю чудову можливість, і за кожного з видатних молодих людей, яких я із задоволенням назву друзями. Ніколи не зупиняйтеся, намагаючись змінювати світ!», - написала Івонна в Facebook.

Цього року заявки подали понад 6000 чоловік, а відібрані з них були 29. 

Стипендію Пітера Тіля щороку видають тим молодим людям, які хочуть не витрачати час в коледжах, а займатися реалізацією своєї ідеї, будь-то бізнес або дослідження.

Цю стипендію запустили в 2011 році, щоб перевірити просту тезу: коледж - не єдиний шлях для молодої людини, особливо якщо він хоче створювати щось нове, як розповідає президент The Thiel Foundation Блейк Мастерс. Цю тезу вдалося довести багатьом випускникам стипендіальної програми. За внутрішніми даними, компанії, створені випускниками програми, зараз коштують понад $1,4 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-