В Мельбурні з аншлагами проходить Тиждень української культури

В Мельбурні з аншлагами проходить Тиждень української культури

Укрінформ
В австралійському Мельбурні з великим успіхом проходить "Тиждень української культури" за участю провідних представників українського класичного мистецтва, котрі сьогодні живуть і працюють в Австралії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета заходу – продемонструвати австралійській громадськості українську культурну спадщину і її представників тут, в Австралії. Ми намагалися зібрати провідних українських музикантів, які сьогодні є частиною австралійського культурного середовища", – сказала організатор заходу художниця Ольга Пасечнікова.

"Українські митці – це той унікальний ресурс, який сьогодні є чи не найбільш дієвим фактором донесення світові інформації про неповторність і творче багатство України. Своїми успіхами на міжнародній арені, наші музиканти і художники творять позитивний імідж України, роблять її ближчою до решти світу. Адже справжні цінності – неподільні", – наголосила у вітальному слові представник Посольства України.

Програма "Українського культурного тижня" включає в себе чотири концерти, з числа найкращих зразків світової інструментальної музики (скрипка, рояль), вокальні партії з відомих оперних вистав, що належать до європейської та української культурної спадщини, шедеврів хорового мистецтва.

Окрім творів українських класиків до програми увійшли також твори Клода Дебюссі, Ференца Ліста, Арно Бабаджаняна, Йоганна Себастьяна Баха, Едварда Вільяма Елгара, Фредеріка Массне, Альфреда Шнітке, Шарля-Каміля Сен-Санса, Шарля-Франсуа Гуно та інших.

"Це прекрасний концерт, один із найкращих, на якому я побував за останні роки", – такою фразою можна об’єднати коментарі численних відвідувачів свята українського мистецтва, що зараз триває у Мельбурні.

Запорукою популярності події стала участь у ньому таких відомих в Австралії українських виконавців як:

український скрипаль Маркіян Мельниченко, який сьогодні є викладачем Мельбурнської консерваторії (скрипка), у 2014 році отримав приз Елізабет Мердок у конкурсі Great Romantics Competition у Мельбурні, лауреат Міжнародного конкурсу скрипалів Майкла Хілла, учасник квартету скрипалів на святковому прийнятті з нагоди інавгурації президента США Барака Обами;

Оксана Мельниченко (рояль) – протягом тривалого часу викладач Сіднейської консерваторії, сьогодні викладає мистецтво гри на фортепіано в Хантінгтауерській школі (Мельбурн);

Рада Точальна – представниця української оперної школи, випускниця Львівської музичної академії, а сьогодні оперна діва Австралії;

Анна Богачова – представниця штату Західна Австралія. Закінчила Університет мистецтв міста Харкова, сьогодні працює в Австралії як професійний акомпаніатор і викладач;

Ксенія Беленко – широко відома в Австралії під творчим псевдонімом Kassandra Violin одна із провідних скрипальок Австралії;

сімейний квартет бандуристів Якубовичів, добре відомий серед української громади Австралії та чоловічий хор під керівництвом колишнього професора Львівської державної консерваторії Володимира Головка.

"Мистецтво не має кордонів, але ми завжди залишатимемося українцями, де б ми не були і завжди готові відгукнутися на поклик України", – сказав Маркіян Мельниченко, коментуючи готовність долучитися до заходу попри завантажений графік виступів.

"Ми дуже вдячні усім, хто спричинився до цього неповторного свята музики і краси від титулованих виконавців до невтомних організаторів і щедрих спонсорів. Ми і надалі підтримуватимемо проведення таких заходів", – сказала представник Посольства.

Дні Української культури в Мельбурні триватимуть до 5 червня. Вони відбуваються у мистецькій атмосфері однієї із найвідоміших та найстаріших галерей Мельбурна Hammond Gallery на фоні фрагментів персональної виставки полотен української художниці Ольги Пасечнікової.

Захід проходить за фінансової підтримки української кредитної спілки "Дністер", яка традиційно підтримує українські заходи в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-