Українці Австралії у день АНЗАК закликали згадати українських воїнів

Українці Австралії у день АНЗАК закликали згадати українських воїнів

Укрінформ
У День АНЗАК Союз українців Австралії закликав згадати також про українських воїнів, які сьогодні воюють за демократичні цінності.  

«Австралія має історію оборони. Оборони не тільки австралійських берегів і землі, але й захисту системи цінностей…Разом з австралійськими військовими, які захищали демократичні цінності і суверенітет, ми також згадуємо тих, хто сьогодні в Україні захищає такі ж цінності від російського вторгнення і агресії», – йдеться у зверненні СУОА.

Українці Австралії вже традиційно беруть участь в урочистостях на відзначення Дня АНЗАК – Дня вшанування пам’яті громадян Австралії, котрі загинули у всіх війнах та воєнних конфліктах за участю країни.

День АНЗАК – національне свято Австралії та Нової Зеландії, яке знаменує висадку військ Австралійсько-новозеландського армійського корпусу (Australian and New Zealand Army Corps, ANZAC) на півострові Галліполі (Туреччина) в ході Першої світової війни, яке розпочалося 25 квітня 1915 року. День АНЗАК австралійці розпочали офіційно відзначати з 1916 року (у Новій Зеландії – з 1920). Спочатку це був день пам'яті австралійців і новозеландців, загиблих у Першій світовій війні. Після Другої світової війни 25 квітня в Австралії і Новій Зеландії згадують своїх громадян, загиблих у всіх війнах і військових конфліктах за участю цих країн.

За традицією, в цей день проводяться церковні служби, військові паради, зустрічі ветеранів. Австралійські і новозеландські туристи відвідують Галліполі, де також проводяться пам'ятні заходи.

Іван Юсип’юк, КАНБЕРРА, 25 квітня 2016 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-