Діти України та Японії обміняються символами миру до річниці Фукусіми та Чорнобиля

Діти України та Японії обміняються символами миру до річниці Фукусіми та Чорнобиля

Укрінформ
Напередодні річниці аварії на АЕС у префектурі Фукусіма та пам’ятаючи про Чорнобильську катастрофу школярі України та Японії обміняються символічними паперовими журавликами із зображенням українського та японського прапорів.

Про це повідомляється на сторінці Українсько-японського центру у Фейсбуці.

«Напередодні 11 березня, дати, що позначить вже п’ять років після аварії на АЕС у префектурі Фукусіма, учні українських шкіл виражають свою підтримку та побажання найскорішого відновлення, створюючи журавликів-оріґамі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що японські школярі також старанно займаються складанням журавликів, щоб відправити їх в Україну до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Заходи здійснюються у рамках проекту «Мир на крилах», який передбачає три частини: обмін журавликами-оріґамі між українськими та японськими школярами, передача журавлика, зробленого дівчинкою Садако, яка постраждала від атомного бомбардування міста Хіросіма, Україні, та фінальний концерт українських та японських виконавців.

Повідомляється, що ідейною натхненницею проекту є бандуристка Наталія Гудзій, яка є найвідомішою Українкою, що проживає в Японії. 

 «Японія та Україна поділяють спільне лихо», - резюмують активісти проекту,  наголошуючи на необхідності підтримки країнами одна одної в боротьбі з наслідками і попередженні екологічних катастроф такого масштабу.

Фото: JiJi Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-