В Україні створили першу документальну стрічку про анексію Криму

В Україні створили першу документальну стрічку про анексію Криму

Укрінформ
З 14 по 23 березня в містах України відбудеться прем'єрний показ документального фільму «Крим. Як це було» режисера Костянтина Кляцкіна.

Стрічка стане першою картиною про анексію Кримського півострова Росією в 2014 році, передає Сultprostir.

"Унікальні документальні кадри, а також історії моряків, льотчиків, десантників і морських піхотинців – основа фільму... З картини можна буде дізнатися, що відбувалося на оточених військових базах і заблокованих бойових кораблях в Криму навесні 2014-го. Про це розкажуть українські військові, які були учасниками тих подій, і не зрадили Батьківщині й присязі", - йдеться у повідомленні.

За словами авторів, їх стрічка, з одного боку, дає відповідь на питання «Чому віддали Крим?», а з іншого, змушує задуматися про майбутнє півострова.

Документальна стрічка - це робота кінодокументалістів творчої групи Babylon'13. Картина також увійшла в «Каталог українських фільмів 2015-2016 років», який розповсюджується на кіноринках найбільших міжнародних фестивалів Європи.

Зазначається, що фільм буде представлений ​​на Берлінському кінофестивалі (11-21 лютого) в рамках проекту Ukrainian Film Corner.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-