Українець отримав Орден Австралії

Українець отримав Орден Австралії

Укрінформ
Український меценат Віктор Рудевич отримав "Орден Австралії" за служіння українській громаді Австралії.

Віктор Рудевич є засновником і керівником Української кредитної спілки "Дністер" і Центру по огляду за старими людьми "Калина", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я пишаюся честю отримати згадану нагороду. Я дякую моїй дружині Мері, яка підтримувала мене морально і у всіх мої благодійних справах. Без неї я б ніколи не отримав цього визнання", - сказав він.

Протягом останніх десятиліть Віктор Рудевич і його дружина Марія жертвували великі кошти на підтримку української громади Австралії, зокрема, створили Фонд з підтримки українських студій при Університеті Монаш у Мельбурні.

Нагородження відбулося в рамках проекту "Людина року". Почесними нагородами, такими як "Орден Австралії" у різних номінаціях було відзначено близько 600 осіб.

Нагадаємо: звання "Австралієць року" присуджується громадянам Австралії на День Австралії 26 січня за внесок у суспільне життя. Започатковано традицію у 1960 році, щоб надати святкуванню Дня Австралії загальнонаціонального характеру. Участь у кожній номінації беруть представники від усіх штатів, які працюють на неприбутковій основі у громадській сфері.

Нині це одна з найпопулярніших ініціатив уряду, переможці якої отримують значну спонсорську підтримку від приватних компаній та Commonwealth Bank of Australia на реалізацію своїх проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-