Інформпротест: в Австралії продавали тури до Криму

Інформпротест: в Австралії продавали тури до Криму

Укрінформ
В Австралії розгорнулася масштабна інформаційна кампанія проти австралійського туроператора російської компанії Gateway Travel, який пропонує семиденні тури з травня по жовтень 2016 року. Зазначений тур включає огляд пам'яток в Сімферополі, Ялті та Севастополі та не містить жодної інформації про поточний стан району окупації.

Першими на повідомлення про згадану туристичну пропозицію відреагувала українська громада Австралії, йдеться на сайті спілки

«Купувати ці тури можуть лише ті, хто не має поваги до австралійських цінностей, хто підтримує тих, кого звинувачують з збитті літака рейсу МН17, та підтримує вторгнення до Криму», - заявив голова Союз Українців Австралії Стефан Романів.

З листом протесту до австралійського туроператора звернулося Посольство України в Австралії. Зокрема, у зверненні йдеться про неприпустимість проведення таких турів, оскільки вони вводять в оману громадян Австралії щодо безпеки маршруту, який знаходиться на окупованій території, а також суперечать позиції міжнародної спільноти щодо територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Австралія оголосила санкції проти Росії в березні 2014 після анексії Криму. Санкції були поглиблені у вересні 2014, а згодом у березні 2015 року у відповідь на триваючу загрозу з боку Росії щодо суверенітету і територіальної цілісності України.

МЗС Астраілії рекомендував громадянам не подорожувати до Криму, а ресурс «Розумний мандрівник» попереджає, що «регулярні страхові поліси подорожі будуть анульовані і уряд Австралії навряд чи буде в змозі забезпечити консульську допомогу подорожуючим». При цьому офіційна Канберра не накладає жодних обмежень чи стягнень на своїх громадян, які подорожують до Криму приватно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-