Посольство України в США чекає офіційної відповіді

Посольство України в США чекає офіційної відповіді "Coca-Cola" і "PepsiCo"

Укрінформ
Посольство України в Вашингтоні, яке у вівторок звернулося до керівництва компаній "Coca-Cola" і "PepsiCo" у зв'язку з публікацією ними карт Росії разом із Кримом, поки не отримало відповіді та наполягатиме на офіційній реакції підприємств.

Так прокоментував у вівторок ввечері ситуацію для журналістів заступник глави посольства, радник-посланник Ярослав Брисюк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як тільки ми дізналися сьогодні, що російські офіси компанії "Coca-Cola" і компанії "PepsiCo" розмістили в соцмережах зображення карти Росії разом з незаконно окупованим Кримом, ми одразу зв'язалися з цими компаніями – з вашингтонськими офісами, з їхніми штаб-квартирами. Ми наголосили, що такі дії є неприпустимими, оскільки вони можуть бути трактовані як опосередкована підтримка російської агресії та незаконної окупації Криму, що засуджується всією світовою спільнотою, у тому числі США", - зауважив представник української місії в Вашингтоні.

Втім, зазначив дипломат, реакції від компаній поки що немає. "Вони формулюють, я сподіваюсь, свою позицію. Ми очікуємо від них почути (відповідь – ред.) найближчим часом", - сказав Брисюк.

Тим часом, за його словами, Держдепартамент США повністю підтримав позицію України та подякував посольству за інформацію про цей випадок. Позиція Сполучених Штатів "була чітко й неодноразово заявлена президентом, віце-президентом і держсекретарем, а також знайшла своє відображення в резолюціях Сенату, Палати представників, виконавчих указах президента, які встановили санкції, пов'язані з Кримом". Отже, дії компаній "йдуть врозріз з політикою США і світового співтовариства та є неприпустимими".

За практикою, Державний департамент, контактує з такими компаніями та ще раз доводить позицію, аргументує, що агресія Росії та незаконна окупація Криму є нелегітимними і засуджуються Сполученими Штатами. Водночас, будь-які кроки американських компаній, які можуть бути так чи інакше трактовані на підтримку таких дій, є некоректними.

"Ми будемо наполягати, щоб компанії відреагували. Наскільки ми знаємо, вже є певна реакція, зокрема, українського офісу "Coca-Cola". Ми очікуємо також реакції американських офісів і "Coca-Cola", і "PepsiCo", - наголосив український дипломат.

Він нагадав, що подібні випадки вже мали місце раніше, коли всесвітньо відомий бренд "National Geographic" минулого року намагався подібним чином модифікувати свої карти. "Ми реагуємо негайно і рішуче на будь-які порушення", - підкреслив радник-посланник.

Ярослав Довгопол, ВАШИНГТОН. 6 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-