Українці в ОАЕ влаштували «Битву борщів»

Українці в ОАЕ влаштували «Битву борщів»

Укрінформ
Українська громада провела в ОАЕ конкурс на приготування найкращого борщу в Дубаї.

Своєю кулінарною майстерністю на кухні ресторану Gurman Restaurant у рамках «Битви борщів» мірялися вихідці з різних куточків України, чоловіки і жінки, представники різноманітних професій. Переможцем конкурсу став пісний борщ від одеситки Алли Ябанжи, друге місце посів вінницький борщ зі шкварками від Людмили Нагайчук.

«Борщ – моя найулюбленіша страва, завдяки якій я знайшла багато друзів і за допомогою якої планую завойювати коханого», - розповіла Укрінформу Алла Ябанжи. З секретами найвідомішої першої страви української кухні переможницю колись знайомила її бабуся. «З дев’яти років я жила з бабусею. Перше, чому вона мене навчила, - це молитві «Отче наш», а друге – варити український борщ за її рецептами. До процесу приготування борщу ми додавали багато любові і старання», - розповідає жінка.

Пані Алла – фармацевт за освітою, але любить усе на натуральній основі, без домішок і хімії. «Буряк, морква, капуста, картопля, часник і петрушка - найкорисніші овочі, підвищують  гемоглобін, покращують кровообіг, пам’ять і добрі для гарного настрою», - каже переможниця. Вона жартує, що завоювати перший приз у «Битві борщів» їй допоміг не лише сам борщ. «Певно, я усіх зачарувала своїм часниковим соусом», - каже жінка і ділиться його рецептом. Треба нарізати дрібними кубиками 6-7 голівок часнику, подрібнити петрушку, додати червоний перець і все розмішати.

«Битва борщів» викликала багато позитивних відгуків від громади. За словами учасників і гостей заходу, конкурс вийшов веселим, емоційним, по-домашньому затишним і смачним. 

Поле змагань для "Битви борщів", мабуть, було обрано невипадково: ресторан Gurman Restaurant має українську кухню, українських кухарів, тут охоче збираються представники української громади. І хоча наразі заклад представляє свою кухню як "руську", більш відому за кордоном, але працює над популяризацією кухні української, каже організатор конкурсу, співвласник ресторану Анатолій Юрченко. За його словами, поштовхом до "Битви борщів" став виклик від жінок чоловікам. "На перший раз готували червоний борщ. Після успішного проведення першого конкурсу, маси позитивних відгуків від учасників і гостей та величезної кількості охочих взяти участь у змаганні ми вирішили проводити «битви» щомісяця, кожної останньої п'ятниці, а вже восени провести «Борщ-фест» - велике змагання серед переможців", - сказав Анатолій Юрченко.

Віталій Федянін, КИЇВ. 26 жовтня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-