У Хмельницькому відкрили виставку про зруйнований музей Маріуполя

У Хмельницькому відкрили виставку про зруйнований музей Маріуполя

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури та мистецтва відкрили виставку грецької культурної спадщини зі зруйнованого музею Маріуполя.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На виставці “Грецька спадщина. Зруйнована, але не знищена” презентовано 18 стендів із експонатів фондів Маріупольського краєзнавчого музею, які під час окупації міста були знищені, а частина — викрадені.

“Представлені на стендах колекції містять картини, предмети побуту та документи, що висвітлюють культуру греків-християн, які у 18 столітті були змушені переселитися на територію Приазов’я із Криму. На жаль, після 24 лютого 2022 року музейним працівникам Маріуполя не вдалося евакуювати ці колекції через швидку блокаду міста”, - прокоментувала подію координаторка виставки Наталя Маренич.

У Хмельницькому відкрили виставку про зруйнований музей Маріуполя / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

Вона додала, що експонати, завдяки співробітникам музею, раніше були оцифровані, тому вони й презентовані лише у такому вигляді. Також є експонати з художнього музею імені Куїнджі.

Читайте також: З музеїв Маріуполя не евакуювали жодного експоната – ОВА

Презентацію допомогли організувати представники центру підтримки переселенців "ЯМаріуполь" у Хмельницькому. На відкритті побували і маріупольці, які знайшли в обласному центрі прихисток, і хмельничани. Триватиме виставка до 21 квітня.

Як повідомлялося, на Хмельниччині відбувся етнофестиваль гаївок та великодніх пісень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-