Лауреатом премії імені Миколи Гоголя став письменник Василь Іванина

Лауреатом премії імені Миколи Гоголя став письменник Василь Іванина

Укрінформ
Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило переможця премії імені Миколи Гоголя у 2024 році, ним став український письменник Василь Іванина.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 1 квітня, у день, коли виповнюється 215 років від дня народження письменника Миколи Гоголя, Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оприлюднило результати літературної премії імені М.В. Гоголя. Цьогоріч лауреатом премії став український письменник Василь Іванина із романом «Каяття гетьмана Розумовського», який опублікований у 2023 році у видавництві "Український письменник"», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Місце на Черкащині, де Гоголь написав повість «Вій», перетворилося на руїни

Зазначається, що Комітет з присудження літературної премії обрав переможця шляхом відкритого голосування з-поміж 36-ти претендентів.

Також члени Комітету рекомендують до ознайомлення повість Юрія Грешка «Світло в пітьмі сяє…», п’єсу Оксани Гриценко «Виживуть тільки пам’ятники», роман «Стиглі вишні» Анастасії Шапоренко.

Як відомо, Премія імені М. В. Гоголя присуджується щорічно прозаїкам, драматургам та сценаристам, що наслідують традиції творчості М.В. Гоголя, збагачені концептами історичної романістики, містицизму та сатири, та утверджують національну самоідентифікацію.

Фото: Козелецька селищна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-