Житомирська майстриня вишила портрети загиблих воїнів Дмитра Коцюбайла й Андрія Огородника

Житомирська майстриня вишила портрети загиблих воїнів Дмитра Коцюбайла й Андрія Огородника

Фото
Укрінформ
Заслужена майстриня народної творчості України Тетяна Пащенко з Житомирщини вишила портрети полеглих захисників Дмитра Коцюбайла та Андрія Огородника.

Про це Пащенко розповіла кореспондентові Укрінформу.

«Я вишила портрети захисника Київщини і Маріуполя Андрія Огородника (позивний «Оджос») та Героя України Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»). Я знаю маму Андрія, їй дуже боляче від втрати сина, тому вирішила вишити його портрет і подякувати їй за Героя. Вперше я звернула увагу на Дмитра Коцюбайла, коли він отримував орден «Золота зірка» і мені його образ дуже запам’ятався. Як дізналася про його загибель, мені було боляче, тому вирішила вишити його портрет», - зазначила майстриня.

За її словами, кожен із портретів має розміри 50 на 60 см. Вони вишиті хрестиком. Для їх вишивання майстриня використала майже 100 кольорів ниток. За основу портретів Пащенко брала фотографії Героїв. На створення однієї роботи пішло пів року часу.

Майстриня додала, що портрет Андрія Огородника передасть його батькам. Окрім того, Тетяна Пащенко планує зустрітися з сестрою Дмитра Коцюбайла. 

Зараз майстриня вишиває портрет Героя України Олександра Мацієвського.

Читайте також: У Києві відкрили пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському

Як повідомляв Укрінформ, Тетяна Пащенко вишила портрет Президента Володимира Зеленського та його дружини, а також портрет захисника Маріуполя Михайла Діанова. 

Портрет президентського подружжя з автографом Зеленського майстриня планує продати на аукціоні, щоб допомогти ЗСУ. Натомість зображення Діанова вона хоче передати самому захисникові.

Фото: Тетяна Пащенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-