У Київській ОВА відкрили виставку картин ірпінського художника Задворського

У Київській ОВА відкрили виставку картин ірпінського художника Задворського

Фото
Укрінформ
У Київській обласній державній адміністрації відбулася виставка картин художника Владислава Задворського.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“25 січня у Київській обласній державній адміністрації відбулася виставка художника, лауреата Київської обласної премії в галузі образотворчого мистецтва імені Івана Сошенка Владислава Задворського”, - йдеться в повідомленні.

Владислав Задворський народився 15 листопада 1984 року на Черкащині у родині художників. Наслідуючи приклад батьків, малювати почав із дитинства. Далі - фахова освіта у Київській академії образотворчого мистецтва та архітектури і навчання у майстерні монументального живопису М. А. Стороженка.

У 2014 році творчий шлях привів Владислава на Київщину до Ірпеня. Протягом восьми років він працював у групі художників-іконописців над розписом місцевого храму Святого Миколая. В цей період митець створив близько 10 персональних виставок, часто відтворюючи в картинах красу ірпінських лісів.

Художник працює у таких жанрах, як пейзаж, портрет і тематична композиція.

Задворський є членом Національної спілки художників України та постійним учасником щорічного художнього пленеру “Намальований Ірпінь”.

Як повідомлялося, Київська обласна премія в галузі образотворчого мистецтва імені Івана Сошенка заснована розпорядженням Київської обласної державної адміністрації від 14 липня 2010 року для відзначення високих здобутків художників та скульпторів, які проживають у Київській області, активізації їх творчої діяльності.

Читайте також: У МКІП презентували виставку студентських робіт «Галерея Героїв»

Премія присуджується головою Київської обласної державної адміністрації щороку за найкращий твір чи серію творів, що утверджують гуманістичні ідеали, відроджують і збагачують українську національну культуру, стали видатною подією в мистецькому житті Київщини.

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-