Король Британії представив сцену Євробачення-2023

Король Британії представив сцену Євробачення-2023

Відео
Укрінформ
Британський король Чарльз ІІІ і королева-консорт Камілла представили оформлення арени пісенного конкурсу Євробачення-2023, який відбудеться вже у травні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Для мене велика честь, що Його Величність король і Її Величність королева-консорт прибули сьогодні сюди, щоб представити фантастичну арену для нашого пісенного конкурсу Євробачення», - заявив генеральний директор BBC Тім Деві.

Королівська пара натиснула на кнопку, щоб уперше офіційно запалити світло арени.

Місце було оснащено понад 2 000 спеціалізованими освітлювальними приладами із рожевою, синьою та жовтою кольоровою гамою, що відповідає цьогорічному логотипу Євробачення. Кабелі для освітлення, звуку та відео можуть сягнути майже 13 км, якщо їх розгорнути.

Зазначається, що близько 6 000 уболівальників будуть знаходитися на арені кожного з шоу. Ще 160 мільйонів глядачів дивитимуться фінал по всьому світу.

Квитки вже розпродані, але буде фан-зона Eurovision Village, де тисячі людей зможуть спостерігати за подією на великих екранах. Окремо у місті проходитиме двотижневий культурний фестиваль.

Читайте також: У фіналі Євробачення-2023 виступатимуть п’ятеро українських запрошених артистів

Як повідомляв Укрінформ, пісенний конкурс «Євробачення-2023» пройде у Ліверпулі після того, як Україна, яка перемогла на конкурсі 2022 року з піснею Stefania гурту Kalush Orchestra, не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, викликані російським вторгненням.

Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, а фінал - 13 травня. Україну на конкурсі представлятиме гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Фото: Getty images, BBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-