Дрогобицький театр перетворився на кулінарний цех, у якому актори готують для військових

Дрогобицький театр перетворився на кулінарний цех, у якому актори готують для військових

Укрінформ
У театрі імені Юрія Дрогобича актори створили волонтерське середовище і готують для військових: вареники, борщові заправки, котлети, яких за вчора лише зробили дві тисячі.

Про це повідомляє у Фейсбуці Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

«Мистецький заклад наразі працює як кулінарний цех. Життя театру не припиняється, однак творчість відійшла на другий план, на першому – волонтерство», - повідомив заступник директора театру Олег Загорулько.

Колектив комунального закладу Львівської обласної ради Театр імені Юрія Дрогобича переформатував свою роботу з творчої на волонтерську. У приміщенні театру поселили кілька акторських родин, які приїхали з місць ведення військових дій. Крім того, колектив театру з перших днів війни згуртувався, щоб готувати їжу для військових.

Продукти для приготування страв постачають волонтери, а працівниці театру - народні артистки й музикантки готують вареники, котлети, борщові заправки та інші смаколики.

Господині театральної кухні підрахували, що за вчорашній день виготовили близько двох тисяч котлет. Втім і основне своє ремесло не залишають, невдовзі планують провести кілька вистав для дітей-переселенців.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-