Сім театрів привезли цьогоріч вистави на фестиваль iStage 2021 у Маріуполь

Сім театрів привезли цьогоріч вистави на фестиваль iStage 2021 у Маріуполь

Фото
Укрінформ
У Маріуполі проходить фестиваль актуального театрального мистецтва iStage 2021, на який з’їхалися театральні колективи з різних міст України.

 Як передає Укрінформ, про це повідомили в Маріупольській міськраді.

Зазначено, що ввечері 11 серпня виставою Центру сучасного мистецтва «ДАХ» з Києва розпочався фестиваль актуального театрального мистецтва iStage 2021 у ЦСМ «Готель Континенталь». Була показана вистава «Про що казав Заратустра (Цифрові театральні уроки)» режисера Влада Троїцького, який написав власний філософський театральний текст, відштовхуючись від твору Фрідріха Ніцше.

Сьогодні на глядачів чекає незалежний театральний проєкт «Осінь на Плутоні» зі Львову. Вистава створена на перетині документального та лялькового театру, перформативних практик та просторового аудіодизайну.

У міськраді кореспондентові Укрінформу уточнили, що фестиваль триватиме до 15 серпня включно, його програма об’єднує сім українських театральних команд із п'яти міст: Києва, Львова, Івано-Франківська, Харкова та Дніпра.

Читайте також: Шість українських п’єс перекладуть англійською і презентують у Британії

У рамках фестивалю глядачі також побачать такі вистави, як «Однокласники» (театр «Віримо», Дніпро); «Дванадцята ніч, або що захочете» (Франківський драмтеатр і команда Project W, Івано-Франківськ); «Клас» (Театр на Лівому березі Дніпра, Київ); «Нові шрами» (Дикий театр, Київ); «Страждання на Гончарівці» (театр «Нєфть», Харків).

Фото: УКФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-