До 250-річчя з дня народження Котляревського відкрили виставку про інсценізацію його творів

До 250-річчя з дня народження Котляревського відкрили виставку про інсценізацію його творів

Фото
Укрінформ
У Полтавському краєзнавчому музеї ім. В.Кричевського відкрилася виставка «І.П. Котляревський та Полтавський театр. Інсценізація творів письменника» з нагоди 250-річчя з дня його народження.

Про це інформує пресслужба Полтавської обласної держадміністрації.

«Експозиція складається із близько 60 експонатів, які розповідають, як інсценізували твори Івана Петровича в різні роки. На світлинах зображені провідні актриси, які виконували роль Наталки Полтавки на сцені обласного драматичного театру ім. М.В.Гоголя – Тамара Кислякова, Віра Волкова, Неллі Ножинова, Маргарита Томм. Нині цю роль виконує Лідія Кретова. Окраса експозиції – сценічні костюми акторів з «Енеїди» і «Наталки Полтавки», надані театром ім. Гоголя» - ідеться в повідомленні.

Виставка «І.П. Котляревський та Полтавський театр. Інсценізація творів письменника» / Фото: adm-pl.gov.ua

Науковий співробітник відділу історії пізнього середньовіччя та нової історії краєзнавчого музею Олеся Васецька зазначила, що ідея створити виставку виникла не випадково, адже Іван Котляревський не тільки класик української літератури, а й основоположник української драматургії. Він був одним з директорів полтавського театру.

Читайте також: У Мінську відкрилася виставка до 250-ї річниці від дня народження Котляревського

На виставці представлені також друковані твори Котляревського, видані в різні часи, листівки початку ХХ століття із зображенням пам’ятних місць, пов’язаних з іменем письменника.

Виставка діятиме до кінця вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-