В Укрінформі презентували п'ять нових словників

В Укрінформі презентували п'ять нових словників

Укрінформ
Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» презентувала нові наукові видання, які напряму пов'язані з роботою над "Великою українською енциклопедією" та презентують 5 тематичних напрямків.

Презентація відбулася у вівторок в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

 "Ми з радістю сьогодні презентуємо наші тематичні словники. Будь-які поняття, терміни унаочнюють наші зміни, змінюється суспільно-політичний дискурс - і змінюється методологічний фокус дослідження. Сьогодні ми представляємо 5 видань словників -"Історичні науки" (Історія України. Всесвітня історія), "Юридичні науки", "Біологія", "Політичні науки", "Фізичне виховання і спорт" - до "Великої української енциклопедії",- заявила директор державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" Алла Киридон.

Киридон також наголосила, що розробка таких тематичних словників є необхідною умовою до формування матеріалів для самої енциклопедії і являє собою перелік термінів та понять, які планують включити до довідкового видання.

"Словник - це є основа будь-якої енциклопедії, це маркер, який відрізняє конкретну енциклопедію з-поміж усіх інших. І створення реєстру словника будь-якої енциклопедії - це є надзвичайно важлива, відповідальна та достатньо складна робота. Від якості такого словника залежить і якість самої енциклопедії",- зауважила доктор історичних наук Олена Любовець.

Читайте також: Марина Порошенко збирає історії дітей для "Книги Миру"

 Як зазначають організатори заходу, презентовані наукові видання призначені для викладачів, аспірантів, студентів, усіх, хто цікавиться енциклопедистикою та процесом укладання енциклопедій, а також здійснює наукові дослідження в галузі історії, правознавства, біології, екології та охорони природи, політології, фізичної культури та спорту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-