"Теплі" книжки до Різдва та Нового року

Огляд
Укрінформ
Різдво, Новий рік, знову Різдво... а за вікном сніжить - і мороз цілує у щічки. Ідеальний час для зимового читання!

"Амстердам — Київ. І трохи святого Миколая" Галина Рис

Фото: Книгоманія 

Ця історія розпочнеться з переплутаних в аеропорту валіз. Удома заклопотана роботою та сімейною рутиною Олена знайде в не зовсім своїй валізі чужі речі, а несміливий Марко, окрім черевиків та суконь, щось значно цікавіше — незавершений рукопис про Миколая і його життя ще задовго до того, як той став казковим добродієм.

Марко пообіцяє собі знайти авторку тексту та повернути загублений рукопис. І дотримає обіцянку. А далі, як це зазвичай буває, між героями з’явиться щось більше, ніж дружба.

Перед вами зворушлива історія про вірність, кохання та диво, яким завжди є місце в нашому житті.

"Моя бабуся просить їй вибачити" Фредрік Бакман

Фото: Книголав

Ельзі – сім, і вона не така, як інші. Її Бабуні – сімдесят сім, і вона неймовірно шалена – якщо вважати шаленством, приміром, стояння-на-балконі-й-обстрілювання-перехожих-із-рушниці-для-пейнтболу. А ще бабуся для Ельзи найкращий – і єдиний – друг. Щоночі Ельза ховається від світу в бабусиних історіях про Країну-Спросоння та Королівство Міамас, де ніхто не мусить бути «нормальним». Та коли Бабуня помирає й залишається жити лише в листах, написаних до тих, перед ким вона відчувала провину, – ось тоді й починається найбільша Ельзина пригода…

"Флаш" Вірджинія Вулф

Фото: Instagram vlada_vishnevskaja

"Але все не так просто, все складно. Якщо він кусав містера Браунінґа, він кусав і її. Ненависть – це не ненависть; ненависть – це також любов". Це захоплива біографія спанієля поетеси Елізабет Баррет-Браунінґ, у якій постає питання, що означає бути собакою – і бути людиною. Що б не писала Вірджинія Вулф, вона завжди створює класичне, легке, англійське есе, повне іронії та найточніших спостережень над людиною та світом.

Читайте також: Осіння добірка для читання під ковдрою

"Щоденник Бріджит Джонс" Гелен Філдінґ

Фото: Видавництво Старого Лева

Бріджит Джонс — 30 із хвостиком, вона незаміжня і дуже хоче змінити своє життя. Напередодні Нового року Бріджит обіцяє сама собі: кинути курити, схуднути, не тринькати грошей, не закохуватися в поганих хлопців, прокачати впевненість у собі та побудувати зрілі стосунки з відповідальним та надійним чоловіком.

"Щоденник Бріджит Джонс" полюбили читачі з усього світу, адже в цій книжці Гелен Філдінґ щиро та дотепно розповідає про сучасну жінку, пошук себе, кар’єру, стосунки, кохання, моду, секс.

Ця книжка — чудова нагода посміятися, розчулитися, а може, навіть вигукнути: "Бріджит Джонс — це я!".

"Лаґом. Шведські секрети щасливого життя" Лола Екерстрьом

Лаґом — це спосіб життя у гармонії зі світом, природою та з самим собою. Його підґрунтям є справедливість, помірність та здатність радіти тому, що маєш. Девізом прибічників такого способу життя є вислів: "Не надто мало, не надто багато — саме в міру".

Нехай ця дивовижна книжка допоможе вам внести бодай незначні, проте важливі зміни у своє повсякденне життя, щоб воно стало повнішим та більш щасливим.

"Листи Різдвяного Діда" Дж. Р. Р. Толкін

Щороку в грудні дітям Дж. Р. Р. Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині — лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: як північні олені зірвалися з прив’язі й порозкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки, і через це Місячанин упав із неба в Дідів садок; як велися війни з полчищами капосних гоблінів, котрі жили в печерах під будинком. Часом якусь приписку надряпував Білий Ведмідь, а часом Ілберет Ельф дописував щось своїм елегантним плавним почерком, додаючи цим історіям ще більше життя і гумору.

Читайте також: Ляк-переляк: добірка книжок, які вас нажахають

"Таємний щоденник Хендріка Груна віком 83 1/4 роки" Х. Грун

Ніколи не пізно зробити щось зі своїм життям! Коли тобі 83, а за плечима ні кола, ні двора і ти доживаєш віку в державному притулку, то здається, що твоєму життю (чи точніше — існуванню) настав край. Але Хендрік Грун, наш оповідач, вважає інакше. Одного дня він вирішив явити світові і себе, і свій напрочуд щасливий «притулковий» побут, задля цієї мети розпочавши вести щоденник.

І цей неупереджений опис старечого життя таким, яким воно є — з усіма його вставними щелепами та підгузками, маразмами та болями, — цей сміх крізь сльози переконує нас, що ніколи нічого не втрачено, що все тільки починається. Зрештою, як на схилку літ почалося все і для Хендріка.

"У країні сирних коників" Ярина Винницька

Різдвяний Львів з його ароматними смаколиками, гуцульські народні ремесла, захоплива історія про дівчинку Варварку, яка впродовж чарівної ночі напередодні Миколая мандрує на летючому ліжнику, потрапляє у різдвяні майстерні, знайомиться з Чорним Мольфаром і рятує Дух Різдва — все це помістилось у книгу розміром 30х30см.

Це мандрівка у світ унікальних різдвяних традицій і ремесел: разом з книгою ви навчитесь випікати миколайчиків, малювати гуцульські ікони на склі, ліпити сирних коників, в’язати солом’яних павуків, а також освоїте  львівську говірку – для цього ми спеціально приготували ілюстрований словничок галицьких і гуцульських слів.

"Різдво з Пешими леді" Колін Християн Берк

Це книжка про святкову магію, яка щороку панує на Різдво в Білому домі. У ній зібрані індивідуальні традиції та естетичні підходи до свята перших леді США – від Жаклін Кеннеді до Мішель Обами. Наприклад, Леді Берд Джонсон прагнула втішити націю після трагічної смерті Джона Ф. Кеннеді, створивши неймовірну атмосферу домашнього тепла і затишку. Чарівна Ненсі Рейган відродила дитяче почуття очікування дива, а Лора Буш та її “червоно-біло-синє Різдво” було покликане згуртувати націю.

Авторка книжки Колін Християн Берк входила в групу декораторів президентської резиденції. Вона зібрала відомості про святкування Різдва в Білому домі за півстоліття, починаючи з епохи Кеннеді.

Читайте також: Світові бестселери на Форумі видавців: 25 новинок, які ви не можете проґавити

"Як зупинити час" Метт Хейґ

Коли ти дивишся на своє відображення, бачиш у дзеркалі сорокарічного чоловіка. Насправді ж тобі значно більше. Чотириста років… Як воно, пережити чотири епохи, стати свідком колосальних змін, але не змінитися самому? Том Азар, хворий на рідкісну недугу анагерію, яка сповільнює процес старіння. Усе своє життя він змушений змінювати міста й оточення, ім’я та звички, аби не викликати підозр. Але Том не один такий. Існують й інші хворі. Їх захищає таємна організація. Одного разу Азар усвідомлює, що насправді все не так і хтось хоче винищити цих унікальних людей. Тепер чоловік має відшукати свою доньку, яка успадкувала батьківську хворобу…

Добірку підготувала Оксана Ускова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-