У Сумах презентували збірку біографій героїв Української революції

У Сумах презентували збірку біографій героїв Української революції

Укрінформ
У Сумах презентували унікальну книгу про героїв-земляків, які брали участь у подіях Української революції 1917-1921 років авторства Романа Коваля, Віктора Моренця та Юрія Юзича.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Книга „Сумщина у боротьбі” охоплює період від 1895 року і до 2017 року. Готуючи матеріали до книги, я ще раз пересвідчився, що українська революція почалася з „Кобзаря” Тараса Шевченка. Саме ця книга стала початком національно-визвольного руху, дала надію українцям на звільнення від іноземних пут і потужний поштовх до створення своєї вільної держави”, - зазначив під час презентації видання в обласній філармонії Коваль.

Читайте також: Президентський полк отримав найменування імені Богдана Хмельницького

За його словами, в дослідженні подано 120 біографій козаків і старшин Армії УНР, які народилися на території Сумської області, а також понад 50 спогадів про їхню участь у визвольній боротьбі.

Книгу-дослідження було видано за кошти обласного бюджету в рамках Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2017 рік.

„Указом Президента України 2017 рік оголошено Роком Української Революції 1917-1921 років, що означає всебічне вивчення цих подій, привернення широкої уваги громадськості до цієї теми. Сьогоднішня подія – це спільний унікальний проект облдержадміністрації, обласної ради та історичного клубу „Холодний Яр”, керівник якого Роман Коваль є одним із авторів книги”, – наголосив під час презентації перший заступник голови Сумської ОДА Олександр Марченко.

Уже скоро книга надійде до бібліотек та навчальних закладів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-