Радіодиктант Національної єдності пройде у форматі міжнародного флешмобу

Радіодиктант Національної єдності пройде у форматі міжнародного флешмобу

Укрінформ
XVII Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності, який відбудеться у День української писемності та мови 9 листопада, цьогоріч проходитиме у форматі міжнародного флешмобу.

Про це на прес-конференції у четвер, 2 листопада, заявила координатор акції, ведуча спецпроекту "XVII Радіодиктант національної єдності" Аліна Акуленко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Радіодиктант упродовж 17 років дуже суттєво змінювався, і від статусу перевірити, чи грамотно я пишу, ми на сьогодні дійшли до статусу величезного масового міжнародного флешмобу", - сказала Акуленко.

Вона розповіла, що Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися до написання, а й створити власний осередок диктанту - зібратися родиною, колективом чи з групою друзів, адже мета акції - не перевірка грамотності, а єднання. "Ми повинні зрозуміти, що радіодиктант - це акція,  яку проводить кожен з нас", - наголосила ведуча спецпроекту. 

Акуленко поінформувала, що після першого радіодиктанту у 2000 році організатори отримали близько тисячі робіт, а торік їх надійшло уже понад 21 тис. Географія учасників також вийшла за межі України - торік організатори отримали радіодиктанти від учасників з Фінляндії, Італії, Великої Британії, Єгипту, Туреччини, Білорусі, Швецї, Португалії, Франції.

Радіодиктант звучатиме на Першому каналі Українського радіо о 12 год., він традиційно складатиметься з близько 150 слів, а  читатиме його доцент Київського унівесритету ім. Б.Грінченка мовознавець Олександр Авраменко. Диктант треба надіслати на адресу Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Перевірятимуться лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада, а ті, хто напише диктант без помилок, будуть відзначені символічними призами.

Акуленко також поінформувала, що у Червоному корпусі Київського університету ім. Т.Шевченка радіодиктант писатимуть митці, культурні діячі, студенти та учні київських шкіл. 

Ще однією локацією цьогорічного радіодиктанту стане місто Сєверодонецьк Луганської області. Там акцію з популяризації української мови координуватиме волонтерка і співачка радник міністра культури Анжеліка Рудницька. 

"За моїм відчуттям, це буде популярна акція на Луганщині", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-