В Україні стартують

В Україні стартують "Вечори французького кіно"

Афіша
Укрінформ
Дванадцятий фестиваль "Вечори французького кіно" розпочинається 25 січня у найбільших містах України. До програми увійшли п'ять картин за участю таких зірок, як Маріон Котійяр, Луї Гаррель, Одрі Тоту, Мелані Лоран та Береніс Бежо.

Про це повідомляє "Артхаус Трафік".

"Вечори французького кіно" відкриває "Ілюзія кохання" Ніколь Гарсії - чуттєва мелодрама з конкурсної програми Каннського кінофестивалю. Фільм розповідає історію Габріель, яка досліджує свою сексуальність, стаючи білою вороною в очах консервативного суспільства післявоєнної Франції. У головних ролях – Маріон Котійяр та Луї Гаррель", - ідеться в повідомленні.

Картина "Вічність" Чаня Анг Хунга покаже панораму ХХ століття через призму доль однієї сім'ї. Головні ролі виконали Одрі Тоту, Мелані Лоран і Береніс Бежо. Візуальну досконалість фільму забезпечив каннський лауреат Лі Пінбінь - улюблений оператор Вонга Кар Вая.

"Комівояжер" - нова робота іранця Асгара Фархаді, чия мелодрама "Розлучення Надера і Сімін" свого часу отримала "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою. "Комівояжер" - історія пари акторів, які переїжджають до нового помешкання, - теж претендує на премію Американської кіноакадемії. Як нещодавно стало відомо, стрічка увійшла до цьогорічного шорт-листа. Її прем'єра відбулася на Каннському кінофестивалі, де фільм відзначили призами за найкращу акторську роботу і найкращий сценарій.

"Прекрасні дні в Аранхуесі" - новий фільм Віма Вендерса, знятий французькою мовою за мотивами однойменної п'єси Петера Гандке. У центрі сюжету - чоловік і жінка, які бесідують на терасі. За ними спостерігає письменник - він пише книгу, чи то підслуховуючи співрозмовників, чи уявляючи їх. Прем'єра стрічки відбулася у конкурсній програмі Венеційського кінофестивалю. Фільм знятий у форматі 3D на території вілли Сари Бернар.

 Анімацію у програмі "Вечорів французького кіно" представляє "Червона черепаха", створена спільними зусиллями Франції та Японії. Це історія чоловіка, який після корабельної аварії опинився на безлюдному тропічному острові. Автор "Червоної черепахи" - Міхаель Дюдок де Віт, лауреат премій "Оскар", BAFTA і "Сезар". Продюсував стрічку знаменитий Ісао Такахата, який разом із Хаяо Міадзакі є творцем анімаційної студії "Гіблі".

У Києві фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Традиційно колекцію нових і найкращих французьких фільмів представляють Посольство Франції в Україні, Французький Інститут в Україні та компанія "Артхаус Трафік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-