Лівійські війська спалюють книги Коельо, Ніцше і Дена Брауна

Лівійські війська спалюють книги Коельо, Ніцше і Дена Брауна

Фото
Укрінформ
Підрозділи Лівійської національної армії, підкоряються уряду на сході країни, конфіскували десятки книг західних і близькосхідних авторів як пропагують світський спосіб життя.

Про це повідомив в Твіттері бразильський письменник Пауло Коельо.

"Іслам є релігією, яка заслуговує на повагу, але той факт, що фанатики сьогодні в Лівії спалили мої книги, не виправдовується ісламофобією", - пише він.

Як пише ТАСС, за даними Коельо, під заборону потрапили не тільки його власні твори, але й романи американця Дена Брауна, праці філософа Фрідріха Ніцше, а також книги нобелівського лауреата, єгиптянина Нагіба Махфуза.

"Я зв'язуюся з бразильським посольством. Вони мало що можуть зробити, але я не можу просто сидіти і дивитися, як мої книги спалюють", - написав Коельо, посилаючись на інформацію, поширену лівійськими журналістами. Однак відомостей про те, що видання насправді були спалені, з інших джерел не надходило.

Коельо опублікував фотографії, на яких видно книги, що лежать в пилу на землі. За даними місцевих ЗМІ, інцидент стався під час транспортування літературних творів з Тобрука в Бенгазі, де вони мали надійти у продаж.

Фото: @GhaithShennib

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-