Маккартні судиться через права на пісні The Beatles

Маккартні судиться через права на пісні The Beatles

Укрінформ
Британський музикант Пол Маккартні подав в суд на корпорацію Sony для визнання своїх прав на пісні групи The Beatles. Позов проти музичного підрозділу компанії поданий у федеральний суд в Нью-Йорку.

Про це повідомляє meduza.io.

Маккартні вимагає визнати, що у нього є можливість повернути собі права на композиції згідно з американським законодавством. У позові зазначено, що в 2018 році у музиканта з'являться законні підстави повернути права на пісні собі. При цьому Sony відмовилася визнати ці підстави.

У позові згадані 267 пісень The Beatles, написаних Маккартні у співавторстві з Джоном Ленноном з 1962 по 1971 роки.

Як уточнює Reuters, права на пісні, які намагається повернути собі Маккартні, були викуплені в 1985 році поп-зіркою Майклом Джексоном. Після смерті Джексона в 2009 році спадкоємці продали їх Sony.

Раніше скористатися законодавством про повернення прав намагалася британська група Duran Duran. У грудні 2016 року суд у Великій Ббританії встановив, що оскільки контракти групи були укладені за британським правом, то американський закон про передачу прав не має сили. Як зазначає The Hollywood Reporter, саме тому Маккартні подав позов в американський суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-