Українка Анна Сарвіра - у списку кращих ілюстраторів світу

Українка Анна Сарвіра - у списку кращих ілюстраторів світу

Укрінформ
Українську художницю Анну Сарвіру визнано одним із кращих ілюстраторів світу.

Про це повідомляє Art Ukraine.

"Українська мисткиня Анна Сарвіра, співзасновниця клубу ілюстраторів Pictoric, увійшла в експозицію кращих 75-ти ілюстраторів світу на Bologna Children's Book Fair 2017 (Ярмарку дитячої книги в Болоньї)!", - йдеться у повідомленні.

Анна Сарвіра — художниця, ілюстраторка, дизайнерка. Проілюструвала низку книжок видавництва "Грані-Т", зокрема твори Галини Вдовиченко "Мишкові Миші", Міхаїла Яснова "Неслухняний дідусь", "Казки Індокитаю", Тетяни Щербаченко "Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала". Брала участь у багатьох виставках в Україні та за кордоном та здобула перемогу на Міжнародному фестивалі дизайну COW.

Клуб Pictoric об'єднує молодих українських ілюстраторів для створення нових проектів у сфері ілюстрації та дизайну. Мета ініціативи — популяризація і розвиток якісного естетичного продукту у формі ілюстрації, що зможе на міжнародному рівні представляти Україну. Одним із пріоритетних напрямів діяльності клубу є налагодження співпраці між художником та видавцем, а також підтримка творчості молодих авторів.

Проект починався як польсько-українська виставка ілюстрацій у рамках IV Книжкового арсеналу (2014), згодом клуб організував виставку «Видатні письменники України» у Львові. З кожним проектом спільнота розростається, а проекти стають масштабнішими. За три роки існування Pictoric не лише встиг попрацювати над оформленням багатьох українських книг та влаштувати низку успішних виставок, а й навіть залишив свій слід у Бібліотеці конгресу США!

Останній проект Клубу — видання "Діячі України", яке популяризує нашу історію та культуру мовою сучасного графічного мистецтва. Новий погляд на видатних особистостей, відтворений у плакатах, пропонує альтернативу шаблонним портретам зі шкільних підручників. "Діячі України" — це каталог тих постатей, які не просто мають бути відомими кожному українцю, а й репрезентують нашу країну на світовій арені.

Фото: Твір Анни Сарвіри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-