Поліція взялася за пошуки стародруків із Львівської галереї

Поліція взялася за пошуки стародруків із Львівської галереї

Укрінформ
Національна поліція України розпочала розслідування за заявою генерального директора Львівської галереї мистецтв про зникнення стародруків.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України у Львівській області.

«У результаті здійснення перевірки наявності предметів зберігання у Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького уповноваженою до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків та рукописів, які мають мистецьку та матеріальну цінність», - йдеться у заяві директора галереї.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, директор Львівської національної галереї мистецтв Тарас Возняк заявив про зникнення 95 коштовних стародруків та двох рукописів, загальна вартість яких на "чорному ринку" може сягати 10 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-