Держкіно обіцяє перше українське фентезі вже у 2017 році

Держкіно обіцяє перше українське фентезі вже у 2017 році

Укрінформ
За підтримки Держкіно зараз в Україні знімається 40 повнометражних ігрових фільмів, які вийдуть в прокат у 2017 та 2018 роках. Серед них – перше українське фентезі, фільм жахів та історичний бойовик.

Про це голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив в ефірі телеканалу ZIK.

Очільник Держкіно підкреслив, що цього року вперше за час незалежності українські фільми стали регулярно з’являтись в кінотеатрах: «Цей рік став дуже важливим, я б назвав його етапним для українського кіно. Воно почало постійно з’являтись в кінопрокаті, чого ще ні разу не було за часів незалежності».

Пилип Іллєнко розповів, що пріоритетом для фінансування цього та наступного року є ігрові жанрові фільми, розраховані на масового глядача.

«Цього та наступного року ми дещо змінили підхід до відбору для фінансування фільмів з державного бюджету. Ми будемо робити акцент саме на жанровому масовому ігровому кіно. Ми розуміємо, що саме таке кіно є найбільш популярним, тому мусимо займати цю нішу. Звичайно, важко конкурувати з Голлівудом, але навіть в Європі локальне ігрове кіно займає значну частку в кінопрокаті за рахунок ментальної близькості. Бо люди хочуть бачити кіно про себе, бачити знайомі краєвиди, знайомі міста, традиції», - сказав він.

Як приклад, очільник Держагенства назвав фільм «Червоний», який знятий за книгою письменника Андрія Кокотюхи: «Такі фільми знімаються. Вчора ми переглянули і прийняли як завершений фільм «Червоний» за романом письменника Андрія Кокотюхи. Цей фільм стане важливою прем’єрою наступного року. Ця стрічка про те, як воїни УПА що потрапляють в табір ГУЛАГу, піднімають там повстання. Це заявка на пред’явлення нового українського кіногероя, який буде не плакати, а боротись. Цей фільм, сподіваюсь, вийде в прокат на початку наступного року».

Також, Іллєнко розповів, що наступного року в прокат вийде перше українське фентезі: «За підтримки Держкіно зараз знімається 40 повнометражних ігрових фільмів, і це також виклик, бо багато режисерів вперше знімають повнометражні стрічки. Ми сподіваємось, що наступного року ми покажемо нашим глядачам перший український фантастичний фільм в стилі фентезі, також – фільм жахів».

Однією з причин появи порівняно великої кількості вітчизняних фільмів голова Держкіно назвав постійне та стабільне фінансування вітчизняного кінематографу: «З’явились достойні гроші. Вони почали з’являтись прозоро і вчасно, без затримок. Жодних затримок з платежами останніх два роки не було. Крім цього, ми почали працювати потужно в полі піару. Думаю, що якщо буде така ж тенденція, як в цьому і в наступному році, ще кілька років – і в нас буде ціла кіноіндустрія і навіть нова українська кіношкола. Також, якщо ми будемо і далі отримувати таку велику кількість фільмів, прийде час говорити і про вітчизняну кінематографічну нагороду – такий собі аналог нагороди Американської кіноакадемії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-