У  Держкомтелерадіо назвали лауреата гран-прі конкурсу

У Держкомтелерадіо назвали лауреата гран-прі конкурсу "Краща книга України"

Укрінформ
У Державному комітеті телебачення і радіомовлення відбулося урочисте нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України». Гран-прі конкурсу присуджено видавництву «Балтія-Друк» за книгу колективу авторів «Князі Вишневецькі».

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

"Це третій том започаткованої видавництвом серії науково-популярних видань «Еліта». Книга розповідає про історію роду князів Вишневецьких – про одну з наймогутніших і найбагатших фамілій української магнатерії. Серед представників роду – Дмитро (Байда) Вишневецький, що вважається засновником Запорізької Січі, і Ярема Вишневецький – лютий ворог козацького руху під проводом Богдана Хмельницького; Раїна Вишневецька (Могилянка) – меценатка, покровителька православних монастирів і король Речі Посполитої Михайло Корибут Вишневецький. Життєписи цих особистостей і їх слід у історії України – це і є темою досліджень українських, польських, литовських і білоруських науковців. Видання містить багато ілюстрацій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дипломи переможців у різних номінаціях також отримали: видавництво «Букрек» за книги «Дива українських храмів» Зірки Мензатюк та «Відлуння нашої хатки» Тетяни Винник, видавництво «Либідь» за книгу Володимира Мельниченка  «Михайло Грушевський у Москві», видавництво «Балтія-Друк» за книгу «Кость Лавро», ПП «Рідна мова» за книги «Місцеве самоврядування в Україні: євроінтеграційний шлях» та «Місцеве самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні» Руслана Плюща, видавництво «Ранок» за книгу «Чигиринський сотник» Леоніда Кононовича, видавництво «Генеза» за книгу «П’ятсот миттєвостей» Миколи Боровка, ПП «Агентство по розповсюдженню друку»  за книгу «Народні художні промисли України» Олени Сапури і Георгія Муніна.

Загалом у конкурсі взяли участь 15 видавництв з усіх регіонів України, вони надали на розгляд журі 42 видання різної тематики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-