ВВС назвала книгу 2016 року в Україні

ВВС назвала книгу 2016 року в Україні

Укрінформ
ВВС Україна оголосила переможців премії Книга року ВВС-2016. Книгою року-2016 став роман "Забуття" Тані Малярчук, а переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2016 обрано книгу Галини Ткачук "Тринадцять історій у темряві".

Голова Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс зазначив: "Цьогорічний переможець Книги року піднімає дуже важливі проблеми - про пам'ять, про те, як минуле пов'язане з сьогоденням, а також про самоідентифікацію суспільства і людей в ньому. Протягом останніх дванадцяти років Книга року BBC знайомить українського читача з найкращими творами сучасної української літератури. Роман Тані Малярчук посів гідне місце серед блискучих лауреатів нашого конкурсу".

Кожен із двох переможців отримає винагороду 1000 фунтів у гривневому еквіваленті.

Видавці двох книг-переможців - "Видавництво Старого Лева", Львів, та "Темпора", Київ - матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС у своїх наступних виданнях.

Премії "Читач року-2016" отримали Ганна Кобилякова за рецензію на книгу Катерини Бабкіної "Шапочка і Кит" та Олена Романенко за рецензію на книгу Мирослава Лаюка "Баборня". Обидва переможці отримають електронні книги у подарунок від ВВС Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-