Європейська мовна спілка остаточно підтвердила, що Євробачення відбудеться у Києві

Європейська мовна спілка остаточно підтвердила, що Євробачення відбудеться у Києві

Укрінформ
У питанні стосовно місця проведення Євробачення-2017 поставлено крапку. 

Про це повідомляє "UA: Перший".

«Під час Генеральної Асамблеї Європейської мовної спілки (ЄМС), яка проходила у швейцарській Лозанні 8 грудня, було остаточно підтверджено, що міжнародний пісенний конкурс навесні 2017 року прийматиме столиця України Київ. Таке рішення було ухвалене, враховуючи звіт виконавчих продюсерів Євробачення-2017 Олександра Харебіна і Вікторії Романової, щодо стану підготовки до проведення конкурсу. Отож надалі не може бути жодних дискусій з приводу місця проведення Євробачення-2017», - йдеться у повідомленні.

Представники України під час Генеральної Асамблеї ЄМС презентували команду Євробачення-2017 і виконану роботу з підготовки до пісенного конкурсу. Було оголошено бюджет на проведення Євробачення у Києві. Він становить 655,7 мільйона гривень, з яких 455,7 мільйона гривень передбачено в проекті бюджету України, а ще 200 - надає місто-господар пісенного конкурсу Київ. 

Також виконавчі продюсери Євробачення-2017 відзвітували про готовність нормативно-правової бази для організації та проведення пісенного конкурсу в Україні. Напередодні Генеральної Асамблеї ЄМС, 7 грудня, Президент України підписав закон про внесення змін до прикінцевих та перехідних положень розділу IX Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення міжнародного пісенного конкурсу. Ці зміни дають можливість НТКУ, як мовнику-організатору Євробачення-2017, проводити необхідні тендери за спрощеною процедурою.

Найближчим часом буде публічно презентована творча концепція Євробачення-2017 - слоган і лого пісенного конкурсу. Ідеї для оформлення Єврошоу Національній телекомпанії України запропонували 11 найкращих креативних агенцій країни.

Наразі триває відбір офіційних квиткового та туристичного операторів Євробачення-2017. Уже затверджена творча концепція сцени головної арени пісенного конкурсу. А наприкінці грудня - на початку січня будуть оголошені ціни на квитки.

Днями також стартує відбір волонтерів на Євробачення-2017 та екскурсійного бюро. Розроблена соціальна програма знайомства іноземних гостей із Києвом. Найближчим часом також будуть оголошені локації для проведення церемонії відкриття, червоної доріжки, місця розташування Євроклубу та Євромістечка.

Як відомо, Євробачення-2017 пройде у Києві. Виконавчими продюсерами події є Олександр Харебін і Вікторія Романова, шоу-продюсером - Стюарт Барлоу. Головною ареною конкурсу стане Міжнародний виставковий центр. Півфінали Євробачення-2017 відбудуться 9 та 11 травня, фінал - 13 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-