"Студія Гармата фільм" зніме стрічки про дядю Толіка, футболістку і штангіста

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно уклало 5 грудня контракти зі "Студією Гармата фільм" про надання проектам "Тато мамин брат", "Домашні ігри" та "Штангіст" державної фінансової підтримки.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Режисер та автор сценарію повнометражної документальної стрічки "Тато мамин брат" - Вадим Ільков, продюсер - Валентин Васянович. Сума державної фінансової підтримки - 820 тис. грн, що і становить загальну вартість виробництва фільму", - ідеться в повідомленні.

Маминого брата звати Толік. Мама не має бажання займатися дочкою. Толік виховує племінницю, незважаючи на богемний стиль свого життя. Дівчинка називає його Тато мамин брат.

Повнометражний документальний фільм "Домашні ігри" - спільного виробництва України та Франції. Режисер та автор сценарію - Аліса Коваленко, продюсер - Максим Васянович. Сума державної фінансової підтримки - 850 тис. грн., загальна вартість виробництва фільму - 1 млн 600 тис. грн.

Стрічка розповідає історію життя 20-річної обдарованої футболістки Аліни Шилової. Героїня виросла у неблагополучній сім'ї. Після смерті матері, замість посилених тренувань, вона мусить присвятити себе догляду за маленькими братом і сестрою. Чи зможе вона під тягарем життєвих обставин досягти мрії та реалізувати свій талант?

Обидва документальних кінопроекти є переможцями 9-го конкурсного відбору Держкіно.

Короткометражний дебютний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука "Штангіст" став переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно. Автор сценарію та режисер - Дмитро Сухолиткий-Собчук, продюсер - Валентин Васянович. Сума державної фінансової підтримки - 1млн грн, що і становить загальну вартість виробництва фільму.

"Штангіст" - це історія про важкоатлета Петра, який готується до відповідальних змагань. Перед змаганнями він дізнається трагічну новину про смерть батька. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-