Президент обговорив законопроект про підтримку кіно з представниками галузі

Президент обговорив законопроект про підтримку кіно з представниками галузі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив свої пропозиції щодо вдосконалення законопроекту «Про державну підтримку кінематографії в Україні» з представниками кіноіндустрії.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

«Мета цієї зустрічі - знайти спільну точку зору і забезпечити якнайшвидшу підготовку і прийняття цього законопроекту», - наголосив Порошенко.

Він також заявив: «Переконувати мене в тому, що кіно потребує державної підтримки, не потрібно. Це є наша спільна позиція. Ми в одному човні і по один бік барикад... Переконувати мене в тому, що ми сьогодні маємо підтримати саме українське кіно для того, щоб на телеекранах і в кінотеатрах було якісне, дуже професійне кіно, до якого мав би доступ український глядач, не потрібно».

За словами глави держави, надважливо щоб сучасне вітчизняне кіно сприяло розвитку української мови, виховувало патріотизм, розповідаючи про подвиг героїв, які нині захищають Україну.

Порошенко наголосив, що і в Адміністрації Президента, і в уряді, і в парламенті прихильників прийняття цього закону більш ніж достатньо.

Учасники зустрічі висловили підтримку позиції Президента, яка була зазначена в його пропозиціях щодо вдосконалення цього документа та посилення підтримки кінематографістів. Було домовлено у найкоротший термін підготувати текст нового проекту закону.

Як повідомлялося, Президент скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», прийнятий Верховною Радою 22 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-