Держкіно дасть половину грошей на

Держкіно дасть половину грошей на "Ворошиловград"

Відео
Укрінформ
Укладено договір на виробництво художнього фільму Ярослава Ладигіна "Ворошиловград", що створюється за однойменним романом Сергія Жадана.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"2 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало контракт з компанією "ЛаймЛайт" про надання повнометражному ігровому фільму "Ворошиловград" режисера Ярослава Ладигіна державного фінансування розміром 15 млн 490 тис. 300 грн. Загальна вартість виробництва фільму - 30 млн 980 тис. 600 грн", - ідеться в повідомленні.

Копродукційний українсько-швейцарський кінопроект "Ворошиловград" став лідером дев'ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав нагороду Best Pitch Аward на найбільшому ринку копродукції Східної та Західної Європи Connecting Cottbus 2016.

Продюсер фільму - Володимир Яценко, автори сценарію - Сергій Жадан, Ярослав Ладигін та Наталія Ворожбит.

За версією конкурсу "Книга року Бі-Бі-Сі", роман "Ворошиловград" став найкращою книгою десятиліття. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські.

Синопсис: Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє - невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію. Ця лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна й реалістична історія сповнена безмежних просторів, спогадів,сновидінь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Презентація проекту "Ворошиловград" під час дев'ятого конкурсного відбору Держкіно на офіційному ютуб-каналі Держкіно https.

Фото: Update.com.ua

Відео: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-