Нацопера запрошує на прем'єри балетів і зустріч зі світовими оперними зірками

Нацопера запрошує на прем'єри балетів і зустріч зі світовими оперними зірками

Укрінформ
Національна опера України у грудні представить шанувальникам балету дві прем'єри, а любителям опери подарує зустрічі зі світовими зірками Олександром Цимбалюком і Ольгою Микитенко. 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі театру. 

"У грудні в Національній опері України на прихильників балетного мистецтва очікує прем'єра двох одноактних балетів - "Ночі в садах Іспанії" та "Трикутний капелюх", а  шанувальники опери отримають задоволення від зустрічі зі всесвітньо відомими солістами Ольгою Микитенко та Олександром Цимбалюком, які цього разу в рамках проекту "Українські оперні зірки у світі" заспівають на головній оперній сцені країни в операх П.Чайковського "Іоланта" та "Євгеній Онєгін", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у Нацопері, прем'єри балетів "Ночі в садах Іспанії" та "Трикутний капелюх" на музику відомого іспанського композитора Мануеля де Фальї відбудуться 8 та 10 грудня. За задумом балетмейстера-постановника Аніко Рехвіашвілі, балетні вечори побудовані за принципом оповіді іспанських новел, котрі прямо не пов'язані одна з одною.

У балеті "Ночі в садах Іспанії" танець має романтичний, фантазійний характер, якого йому надають використані в сюжеті легенди і перекази Іспанії. Другий твір "Трикутний капелюх" - це динамічна картинка із життя іспанської провінції. Музика цього балету іскриться народним гумором і зачаровує розмаїттям композиторських технічних засобів та прийомів, зокрема, автор час від часу вплітає в оригінальну музичну канву гітарні імпровізації, ритми фламенко, народні іспанські танці - фанданго, хоту, болеро, севільяну, фаруку.

Обидві постановки здійснені за підтримки Посольства Іспанії в Україні. 

А 17 грудня в опері Чайковського "Іоланта" одну з головних партій короля Провансу Рене виконає зірка світового оперного мистецтва, запрошений соліст багатьох театрів Європи та США Олександр Цимбалюк. Уперше цю партію він виконав у березні на сцені Opera Garnier (Grand Opera) у Парижі. 

«Іоланта» - остання опера Петра Чайковського, написана ним за рік до смерті, і вважається найсвітлішою оперою композитора. На сцені Національної опери України її постановку в 2011 року здійснили диригент народний артист України Володимир Кожухар, режиссер Микола Третяк і народний художник України Марія Левитська. Головні партії в опері «Іоланта» також виконують: Тамара Калінкіна (Іоланта), Ігор Мокренко (Роберт, герцог Бургундський), Дмитро Кузьмін (Водемон, граф, бургундський лицар), Іван Пономаренко (Ебн-Хакіа, мавританський лікар), Руслан Танський (Альмерік), та інші. 

21 грудня в рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» на сцену Національної опери вийдуть одразу два запрошені солісти - Ольга Микитенко (Татьяна) та Олександр Цимбалюк (князь Гремін). Для кожного з них ролі в «Євгенії Онєгіні» є знаковими.

Зокрема, Ольга Микитенко в 2007 році саме в ролі Татьяни брала участь у постановці всесвітньо відомого режисера Петера Штайна під керівництвом одного з найталановитіших молодих диригентів сучасності Кирила Петренка в Opera de Lyon.  

А Цимбалюк у ролі князя Греміна у квітні 2016 року виходив на сцену Гамбурзької державної опери.

Головні партії також виконують Олександр Мельничук (Євгеній Онєгін), Юрій Аврамчук (Ленський), Ірина Петрова (Ольга).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-