Музичне меню грудня. Німецька скрипка, одеська кардіохвиля та козацький рок

Музичне меню грудня. Німецька скрипка, одеська кардіохвиля та козацький рок

Аналітика
Укрінформ
Чим частуватимуть у грудні столичні концертні майданчики шанувальників різностильової музики

Оскільки наближаються Новий Рік та Різдво, концертне життя столиці у грудні потихеньку буде «переформатовуватися» на «святковий формат». Але, все ж таки, саме в грудні відбудуться кілька концертів, які шанувальники ніяк не зможуть пропустити - від виступів популярного шведського рок-гурту Europe та німецького скрипаля-віртуоза Девіда Гарретта до «дня народження» групи «Тартак» та масштабного шоу Івана Дорна «Jazzy Funky Dorn». 

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ Й ПОПУ

Europe
Stereo Plaza, 5 грудня

Українська столиця стане останньою зупинкою гастрольного турне популярного шведського рок-гурту Europe, присвяченого 30-річчю їхнього альбому The Final Countdown, який приніс команді всесвітню популярність. Музиканти зіграють увесь альбом з початку й до кінця, а також порадують фанів композиціями з останнього диску War of Kings. Подробиці - у нашому інтерв'ю з лідером групи вокалістом Джоуї Темпестом.

Kissin' Dynamite
ATLAS, 7 грудня

Молода німецька рок-команда Kissin' Dynamite вперше завітає до нашої країни. З її творчістю ознайомляться фани кількох українських міст (Київ, Чернігів, Харків, Дніпро, Чорноморськ). За десять років своєї історії хлопці записали п'ять альбомів. Грають вони музику в стилі хард-енд-хеві з елементами глем-року.

Orphaned Land
Bingo, 7 грудня

Про ізраїльський рок-гурт Orphaned Land ми розповідали у листопадовому випуску нашої афіші. У зв'язку з переносом концерту, ще раз нагадуємо про цей колектив. Квитки на концерт 28 жовтня будуть дійсні й 7 грудня.

The Dire Straits Experience
Палац Спорту, 16 грудня

Минулого року цей коллектив, який дуже якісно і драйвово виконує композиції з творчої спадщини легендарного гурту Dire Straits, вже довів, що він може «завести» київську публіку. Цього разу група здійснить міні-тур Україною (Одеса, Харків, Київ). У складі команди є і музиканти, що пройшли вишкіл упродовж гастрольних турів оригінальних Dire Straits. Це саксофоніст Кріс Уайт та барабанщик Кріс Уіттен. Щодо програми концерту, нема сумніву, що прозвучать усі головні хіти «стрейтсів» - Sultans of Swing, Money For Nothing, Brothers in Arms тощо.

Бенджамін Клементайн
Stereo Plaza, Малий зал, 18 грудня

Цей суперпопулярний молодий британський автор-виконавець у травні вже «підняв на ноги» Жовтневий палац. І ось, що буває досить рідко, він удруге впродовж одного року виступить на київській сцені. Описати його стиль - вельми важке завдання, навіть сам Бенджамен сказав, що не може якось його визначити. Але джерела його натхнення сягають від класики (Дебюсі, Шопен) та року (Хендрікс, Pink Floyd) до французького шансону.

David Garrett
Палац «Україна», 16, 18 грудня

Німецький скрипаль-віртуоз Девід Гарретт є представником музичного напрямку «кроссовер». У його концертах дуже органічно  поєднуються класична музика, рок, фолк та кантрі. До речі, музикант виконав головну роль у фільмі «Паганіні: Скрипаль диявола». Його виступи на найкращих  концертних майданчиках Європи та інших континентів постійно збирають аншлаги. Будемо сподіватись, що Київ не підведе!

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ 

Fleur
Будинок офіцерів, 1 грудня

Одеська група Fleur наближається до свого 15-річчя. За цей час довкола неї створилася спільнота вірних слухачів і шанувальників. Нинішній концерт присвячений насамперед новому, восьмому за ліком, студійному альбому гурту. А оскільки програма зветься «Нові та кращі пісні», слід чекати й добре знайомих слухачам популярних хітів в унікальному стилі «кардіохвиля».

Euro Hit
Палац «Україна», 1 грудня

Як відомо, у травні 2017 року Україна прийматиме популярний пісенний конкурс Євробачення. А у перший день зими на сцені Палацу «Україна» демонструватимуть своє мистецтво виконавці, які в різні роки гідно представляли нашу країну на цьому змаганні - Jamala, Олександр Пономарьов, Тіна Кароль, Злата Огнєвіч, Alyosha, Марія Яремчук.

Веремій
MonteRay Live Stage, 2 грудня

Гурт «Веремій» створено у 2002 році. Тодішню музику групи можна схарактеризувати, як «поп-рок». Згодом до цього додалися елементи альтернативного року та фолк-року. У грудневому концерті прозвучать композиції з останнього альбому команди «Доки є крила», а також старі пісні у нових обробках. Фронтмен «Веремія» Віталій Калініченко пообіцяв низку сюрпризів та цікавих гостей.

SunSay
Stereo Plaza, 2 грудня

Популярна команда SunSay виступить із презентацією нового альбому «Выше головы». Фронтмен гурту Андрій Запорожець каже, що «в ньому - сучасна інтерпретація всього, що я люблю - інді, фанк, хіп-хоп, соул та блюз. В цілому, це нова музика з глибоким корінням у минулому!».

Тартак
Sentrum, 3, 11 грудня

За легендою, перший публічний виступ гурту «Тартак» відбувся у першу суботу грудня 1996 року. З того часу саме у першу суботу грудня команда святкує день народження. А оскільки цей рік - ювілейний, то 20-й день народження «Тартак» святкуватиме з розмахом - на сцену крім теперішнього складу вийдуть і музиканти «першого призову», а також купа «зоряних» гостей - вокаліст «Бумбоксу» Андрій Хливнюк, гурт «Астарта», Катя Chilly та інші. До речі, квитки на 3 грудня розлетілися, наче гарячі пиріжки, і було прийнято рішення про додатковий концерт 11 грудня, так що є сенс скористатися цим шансом.

Sinoptik
Sentrum, 4 грудня

Одна з найгучніших сенсацій української рок-сцени 2016 року - група Sinoptik - завершить цей дуже успішний для себе рік своєрідним «звітним концертом» у залі Sentrum.  Нагадаємо, що у травні група представила Україну на фіналі міжнародного конкурсу The Global Battle of the Bands в Берліні й стала першою українською командою, яка зайняла перше місце та отримала звання Кращого Нового Рок-Гурту Світу. А вже у червні гурт «розігрівав» публіку на багатотисячному концерті «Океану Ельзи» на київському НСК «Олімпійський». 

Тінь сонця
Sentrum, 10 грудня

Фолк-метал гурт «Тінь сонця» - ветеран української рок-сцени - його було створено ще у 1999 році. Іноді його стиль називають «козацьким роком». Це одна з небагатьох груп, у музичному арсеналі якої є такий інструмент, як бандура. У нинішньому концерті очікується презентація нового альбому «Буремний край».

Onuka та НАОНІ
Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий палац), 11 грудня

Популярний гурт Onuka продовжує свої музичні експерименти. Цього разу Наталя Жижченко та її колеги вийдуть на сцену разом із Національним академічним оркестром народних інструментів під керівництвом Віктора Гуцала. Безумовно, таке співробітництво додасть звучанню гурту нового розмаху та глибини.

Іван Дорн
МВЦ, 17 грудня

Мабуть, найочікуваніше на столичній музичній сцені шоу грудня. Програма має назву Jazzy Funky Dorn. Неважко здогадатися, що Ваня представить свої пісні у джаз-фанк аранжуваннях. За словами Дорна, він запросив на цю програму «дуже крутих українських музикантів».   

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-