Фільм про Фані Каплан виходить в український прокат

Фільм про Фані Каплан виходить в український прокат

Укрінформ
Вже 8 грудня український глядач зможе побачити у широкому прокаті стрічку Олени Дем’яненко "Моя бабуся Фані Каплан".

Про це повідомили творці фільму під час прес-конференції в київському кінотеатрі "Оскар", інформує прес-служба Держкіно.

"7 грудня в кінотеатрі "Київська Русь" відбудеться прем'єрний показ фільму за участю творчої групи. З 8 грудня "Моя бабуся Фані Каплан" виходить у широкий кінопрокат", - ідеться у повідомленні.

Режисер фільму Олена Дем'яненко також розповіла, що історичних фактів про Фані Каплан, яка буцімто стріляла в Леніна, на жаль, практично немає. 

"Ми зі співавтором сценарію Дмитром Томашпольським змогли знайти про це інформацію тільки у слідчій справі Фані Каплан, яка до 1993 року була під грифом "Цілком таємно". Цікаво, що з цієї справи вирвано десять сторінок", - сказала Дем'яненко.

Говорячи про роботу над картиною, вона також розповіла, що за день до завершення зйомок помер виконавець ролі Леніна актор Олексій Девотченко, але його роль у фільмі вдалося зберегти повністю.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко нагадав, що зйомки стрічки розпочалися ще до буремних і трагічних подій у нашій державі, що суттєво вплинуло на виробничий процес. Взагалі у зв'язку з цими подіями була призупинена робота над більшістю фільмів, які створювалися в той період.

"Але нам вдалося відновити державне фінансування цієї стрічки, і вона вийшла справді якісною. Отримавши низку міжнародних кінонагород, фільм починає свій шлях до українського глядача, і я дуже сподіваюся, що цей шлях буде успішним", - сказав Іллєнко.

Проект фільму "Моя бабуся Фані Каплан" став переможцем четвертого конкурсного відбору Держкіно, виробництво здійснила кінокомпанія "Гагарін Медіа". Драматична історія кохання Фані Каплан розгортається на початку ХХ століття на тлі революції. Зйомки розпочалися в 2013 році і проходили в Києві та Одесі. На цьогорічному London Crystal Palace International Film Festival стрічку визнано "Найкращим іноземним фільмом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-