У польському Кошаліні відбувся концерт у пам'ять жертв Голодомору

У польському Кошаліні відбувся концерт у пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
У філармонії міста Кошалін на північному заході Польщі у суботу відбувся концерт-реквієм у пам'ять про жертви Голодомору 1932-1933 років і жертв комунізму в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Об’єднання українців у Польщі (ОУП) вже упродовж кількох років організовує день пам’яті жертв Голодомору в польських регіонах. Досі такі заходи відбулися в місті Гіжицько та Перемишлі. В цьому році концерт-реквієм відбувся в Кошаліні за участі співачки світової слави Ольги Пасічник та чоловічого хору “Журавлі”,- повідомив агентству голова ОУП Петро Тима.

Режисером концерту був Збігнєв Олькевич, який в 2014 році став режисером-постановником концерту у 40-й день пам’яті героїв Майдану у Польському театрі у Варшаві.

В ОУП підкреслюють, що такого роду концерти мають на меті наблизити полякам українську музичну культуру світового рівня. Крім того, завдяки таким концертам Об’єднання українців хоче познайомити поляків з історією України і впливати на громадянське суспільство, робити його більш відкритим на національну та культурну різноманітність.

У Варшаві, Гданську та інших містах Польщі в суботу відбулися пам’ятні заходи з вшанування жертв голодоморів в Україні.

Фото: Григорій Сподарик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-