Німецькі фільми взяли три міжнародні «Еммі»

Німецькі фільми взяли три міжнародні «Еммі»

Укрінформ
Лауреатами Міжнародної телепремії «Еммі» стали дві німецькі картини - телесеріал «Німеччина 83» і документальний фільм «Війна брехні». Ще одну нагороду отримала актриса Крістіане Пауль.

Про це повідомляє DW.COM.

 «Телевізійний серіал німецького телеканалу RTL "Німеччина 83" отримав Міжнародну премію "Еммі" в номінації "Кращий драматичний телесеріал". Церемонія нагородження найпрестижнішою телепремією відбулася в Нью-Йорку в ніч на вівторок, 22 листопада.

Головний герой телесеріалу "Німеччина 83" - солдат прикордонних військ Німецької Демократичної Республіки (НДР) Мартін Раух, якого "Штазі" (міністерство державної безпеки НДР - Ред.) засилає як шпигуна в західнонімецьку армію. За словами режисера Йора Вінтера, «телефільм розповідає про розділену націю», - йдеться у повідомленні.

Цьогоріч до Німеччини поїхали ще дві нагороди Міжнародної премії "Еммі". Картина "Війна брехні" режисера Маттіаса Біттнера, що розповідає про причини початку війни в Іраку в 2003 році, нагороджена в номінації "Кращий документальний фільм", а німецька акторка Крістіане Пауль отримала премію за кращу жіночу роль у фільмі телеканалу ARD "Під радаром".

Картина "Війна брехні" була дипломною роботою студентів курсу кінодокументалістики Баден-Вюртембергской кіноакадемії в Людвігсбурзі - одного з провідних кінематографічних вишів Німеччини. "Жоден німецький кінофестиваль не хотів показувати наш фільм, - розповів Маттіас Біттнер. - Врешті-решт його показали у США - країні, про яку і йдеться у фільмі".

Церемонія нагородження Міжнародної премії "Еммі" щорічно проходить в листопаді. Міжнародна телевізійна академія вручає премії телевізійним програмам, які були випущені та транслювалися за межами США.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-