Голова Нацради побачив позитив у вето на закон про підтримку кіно

Голова Нацради побачив позитив у вето на закон про підтримку кіно

Укрінформ
Те, що Президент України повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями ухвалений закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні", допоможе удосконалити цей документ.

Таке переконання висловив у п'ятницю на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення її голова Юрій Артеменко

"Є новина. Вона не погана і не добра. Вона чесна. Президент повернув Закон "Про державну підтримку кінематографії" в парламент зі своїми пропозиціями. Якби закон був заветований, зрозуміло, треба було б зібрати 300 голосів, а в цьому парламенті навряд чи чисто механічно стільки би знайшлося. А він повернув з проханням прийняти його в новій редакції з пропозиціями Президента. Президент правий", - сказав Артеменко.

За його словами, ці зауваження важливі тим, що йдуть не від галузі, не від депутатів, а саме від гаранта Конституції, "людини над процесом", яка бачить, що цей закон вимагає "відрегулювати бюджетне законодавство, відрегулювати систему визначення фільмів - які бали, які проценти".

"Тому я думаю, що це гарна все ж таки новина, що тепер треба повернутися до цього закону професійно, треба набрати для його прийняття 226 голосів. Тобто це не вето - це пропозиція, а по суті, нова редакція. Це мотивація для індустрії. Вони попрацюють, і цей закон буде прийнятий у кінцевому варіанті", - переконаний  голова Нацради. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-