Нацрада знайшла перші порушення щодо квот на українську музику

Нацрада знайшла перші порушення щодо квот на українську музику

Оновлено
Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала перші порушення закону про квоти україномовних пісень.

Про це написав у Фейсбуці член Нацради Сергій Костинський. 

«Перші порушення зафіксовані на "Радіо Шансон"  (телерадіокомпанія "Шансон", Київ) - частка пісень українською мовою на добу становила 21% (має бути не менше 25%), «Kiss FМ» (Українська корпорація "Телебачення і радіомовлення «Ютар», Київ) - 21% на добу; 24% у проміжку часу між 07:00 та 14:00; 22% - з 15:00 до 22:00, «Ретро ФM» (ТРК «НБМ-Радіо», Київ) - 24% на добу, «М FM» (Радіо «Нова Хвиля», Харків) - частка україномовних пісень в проміжку між 15:00 та 22:00 склала 3% (має бути 25%)», - написав Костинський.

Нацрада також призначила позапланову перевірку ТОВ "ТРК Мікомп", м.Кам'янське Дніпропетровської області. 

"Надійшло звернення радіослухача, що там пролунала пісня, яка містить пропаганду країни-агресора", - уточнив Артеменко. 

Він зазначив, що в більшості національні канали виконують закон про квоти, лише 3-4 національних мовники його не виконують. 

"Нас більше непокоїть ситуація з регіональними радіостанціями - Харків, Одеса, інші регіони, - де не виконується ця норма. Я хочу сказати їхнім представникам дуже жорстко: закон приймався компромісно, закон є закон, і ми будемо дуже жорстко реагувати, незалежно від того, хто власник. Не треба затягувати цей процес. Ми маємо прямо на початку це зупинити", - наголосив голова Національної ради. 

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада 2016 року набув чинності закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)», який запроваджує на радіо квоти на пісні українською мовою та ведення програм українською мовою.

Радіостанції зобов'язані транслювати у часових проміжках з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 щонайменше 25% пісень українською мовою та вести протягом доби щонайменше 50% програм українською мовою.

Фото www.hromadske.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-