Уряд затвердив безперебійне фінансування українських фільмів

Уряд затвердив безперебійне фінансування українських фільмів

Укрінформ
Уряд забезпечив правові, організаційні та економічні умови для розвитку національної кіноіндустрії та створення умов для наповнення вітчизняного ринку конкурентоспроможними національними фільмами, створеними за рахунок держзамовлення та умов державної фінансової підтримки. 

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів в середу, інформує Урядовий портал.

Проект постанови "Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 23 квітня 2014 р. №117" розроблений Міністерством культури України з метою створення більш сприятливих умов виробництва кінопродукції, зокрема безперебійного фінансування виробництва національних фільмів та ефективного використання коштів.

Виробництво фільмів в залежності від виду триває від 3-х місяців (неігрові) до 1,8 року (ігрові та повнометражні). Програма виробництва та розповсюдження національних фільмів затверджується Мінкультури на два роки. Для завершення виробництва фільмів за графіком необхідне здійснення стабільного фінансування відповідно до потреб виробництва.

"Процес виробництва фільмів надзвичайно залежний від сезонності зйомок, крім того, фінансування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів відбувається переважно наприкінці року. Завдяки внесенню змін проблема щодо фінансування виробництва фільмів буде вирішена", - зазначається у повідомленні.

Там також наголошується, що ухвалення постанови дасть змогу здійснювати попередню оплату на виробництво національних фільмів з урахуванням необхідності витрачання зазначених коштів протягом шести місяців без прив’язки до закінчення бюджетного року, що в свою чергу сприятиме наповненню вітчизняного кінотелевідеоринку конкурентоспроможними національними фільмами шляхом стабільного фінансування галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-