У Парижі вшанували пам'ять Василя Сліпака

У Парижі вшанували пам'ять Василя Сліпака

Укрінформ
Пам'ять світової оперної зірки – львів`янина Василя Сліпака, який загинув від кулі снайпера у зоні АТО, вшанували у столиці Франції.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

«У Франції вшанували пам’ять видатного українського оперного співака Василя Сліпака, який віддав життя у боротьбі за незалежність України. Вечір пам’яті відбувся у Парижі, у Соборі Сант-Трініте (церква Святої Трійці). Тут прозвучав  реквієм Гектора Берліоза, який виконали триста музикантів та співаків», - зазначила директор департаменту Христина Береговська.

За її словами, серед понад тисячі слухачів на концерті були  відомі діячі культури Франції, провідні артисти – друзі Василя, котрі приїхали з різних куточків Європи. Відвідали вечір пам’яті також представники української громади Франції.

Вихованець львівського хору хлопчиків «Дударик» та консерваторії імені Лисенка Василь Сліпак виступав на найпрестижніших сценах світу, став солістом Паризької національної опери. Коли в Україні розпочалась Революція Гідності, був учасником Майдану, а згодом став  волонтером та бійцем Добровольчого українського корпусу «Правого сектору» з позивним «Міф». Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера під час бою у селищі Луганське Донецької області. Похований поряд із загиблими в АТО львів`янами на Полі почесних поховань Личаківського кладовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-