Україна заборонила німецький бойовик про

Україна заборонила німецький бойовик про "хорошого" ФСБшника

Укрінформ
Державне агентство з питань кіно України (Держкіно)  ухвалило рішення про заборону на прокат в Україні фільму німецького виробництва Tschiller: Off Duty (дослівно - "Відпочивальник: поза службою"). У російському прокаті він вийшов як "Шалений Нік". 

Як пояснив DW перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін, фільм заборонили через позитивний образ працівника російської ФСБ.

"Український закон трактує однозначно. Фільми, де є позитивні (образи - Ред.) працівників російської ФСБ, ми забороняємо без огляду на країну-виробника", - сказав Неретін. 

За сюжетом, головний герой у виконанні відомого німецького актора Тіля Швайгера їде до Москви рятувати викрадену торговцями людьми доньку. Йому там допомагає майор ФСБ, який висвітлений як позитивний герой.

Як повідомлялося, у 2014 Верховна Рада заборонила показ в Україні російських кінострічок, знятих після 1991 року, в яких прославляються російські правоохоронні органи, армія, російська влада та державні символи. Заборонено також демонструвати фільми з антиукраїнським змістом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-