Дитяче Євробачення: Софії Роль потрібно ще понад 300 тисяч на поїздку

Дитяче Євробачення: Софії Роль потрібно ще понад 300 тисяч на поїздку

Укрінформ
Вже цієї суботи ввечері представниця від України 14-річна Софія Роль вирушає на дитяче Євробачення. Тим часом більше половини необхідної для поїздки суми ще немає. 

Про це повідомив виконавчий продюсер юної співачки Роман Керик під час прес-конференції в Укрінформі.  

"Загалом треба зібрати мінімум 580 тисяч гривень - це вартість квитків і проживання делегації, яка зменшена максимально і не включає стиліста і візажиста. На даний момент вдалося зібрати близько 250 тисяч гривень. Найбільшим меценатом виступило Міністерство культури - це 148 тисяч. Також ми отримали кошти від благодійного фонду "Об'єднання світових культур" - 70 тисяч. І невеликі пожертви приватних меценатів склали 20 тисяч. Ми ще не закрили кампанію. Але хочемо подякувати всім, хто долучився до цього", - сказав продюсер.

За його словами, решту коштів змушені будуть покривати батьки Софії власними зусиллями. Вони вже взяли кредит - на поїздку. Готові взяти ще один. 

"Але ми чекаємо на меценатів. Тому що для батьків Софії це завелика сума. Це не зовсім нормально, що батьки мають платити за участь у таких конкурсах", - зазначив Керик. 

Він нагадав, що сам конкурс відбудеться 20 листопада, і повідомив, що порядковий номер виступу Софії буде відомий після жеребкування 14 листопада. В цей же день буде відкриття Євробачення. Пізно в суботу делегація вже вилітає на Мальту. Євробачення триватиме тиждень - офіційні й неофіційні заходи, прес-конференції, репетиції. Українці зможуть побачити конкурс у прямому ефірі Першого національного. Але цього року публіка не голосує, бо відбулися зміни в оцінюванні учасників, нині це робитимуть дитяче журі та експертне доросле журі. 

Продюсер подякував Першому національному за організаційну допомогу і можливість проводити репетиції на базі каналу. 

"Номер Софії - це дуже проста і стильна постановка, яка знайде відгук у європейського глядача. Ми зараз реально - в топ-5. І сподіваємося, що Україна все-таки потрапить на дитяче Євробачення, і ми зможемо показати той виступ, якого чекає від нас Європа", - підкреслив Керик. 

Сама ж Софія сказала, що багато часу приділяє заняттям з вокалу, хореографії, любить плавати, танцювати, займатися акторською майстерністю, і подякувала всім, хто їй допомагає - і фінансово, і просто словами: "Мене зворушують слова про те, що, мовляв, як Україна може не поїхати, якщо вона - в топ-5. Або коли іноземні видання писали, що "це голос, як гарячий шоколад" - в мене реально лилися сльози". 

Дівчинка розповіла, що у них співає вся родина і з маминого боку, і з татового: "Особливо, коли ми приїжджаємо на батьківщину тата - у Карпати, на Різдвяні свята співаємо, і колядки, й щедрівки. Це все нереально круто! Я дуже люблю Карпати, тому що там я релаксую, відпочиваю".

На прохання журналістів заспівати дівчинка - чи не символічно - проспівала пісню Джамали. І це, відзначили вони в свою чергу, теж було "нереально круто" і побажали Софії успіху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-